Erbil’de üniversiteye silahlı saldırı; İki öğretim görevlisi hayatını kaybetti

Erbil’de üniversiteye silahlı saldırı; İki öğretim görevlisi hayatını kaybetti

.

A+A-

Başkent Erbil’de Selahaddin Üniversitesi’ne silahla giren şahıs, dekan Dr. Kawan İsmail Gerdi’yi öldürdü, bir güvenlik görevlisini de yaraladı. Saldırgan daha sonra evine gittiği öğretim görevlisi Dr. İdris İzzet Hemehan’ı da öldürdü.

Olay sabah saat 08:00 sıralarında Selahaddin Üniversitesi’nde öğrencilerin ders başı yaptığı saatte gerçekleşti.

Rûdaw muhabirinin aktardığı bilgiye göre, okula silahla gelen E.M.Q. isimli genç, Selahaddin Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanını Dr. Kawan İsmail Gerdi ile bir güvenlik görevlisine ateş açarak yaraladı.

Ardından koridora yönelen saldırgan, Mühendislik Fakültesi öğretim görevlisi  Dr. İdris İzzet Hemehan’a ateş açarak öldürdü.

Dekan hayatını kaybetti

Olayda başından ve göğsünden vurularak ağır yaralanan Dekan Dr. Kawan İsmail Gerdi ile güvenlik görevlisi hastaneye kaldırıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Erbil Valisi Omid Xoşnav, “Maalesef vücuduna 5 kurşun isabet eden Dr. Kawan İsmail Gerdi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı” dedi.

Zanlının daha önce disiplin suçları nedeniyle Soran Üniversitesi’nden atıldığını, Selahaddin Üniversitesi’ne yaptığı başvurunun da kabul edilmediği bilgisini paylaşan Xoşnav, zanlının yakalanıp yargılanması için gereken herşeyin yapılacağını söyledi.

Vali Omid Xoşnav, zanlının daha sonra Dr. İdris İzzet Hemehan’ın evine giderek öğretim görevlisini öldürdüğünü belirtti.   

Xoşnav, yaralı güvenlik görevlisinin hastanede tedavi altına alındığını, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Üniversiteden kovulmuş

Rûdaw muhabiri Sedat Leşkeri’nin aktardığına göre, zanlı E.M.Q.’nin Soran Üniversitesi’nde okuduğu sırada kaydının Selahaddin Üniversitesi’ne alınmaması nedeniyle öğretmeni Niştiman Hemehan ile sözlü tartışmaya girdi ve öğretmenine hakaret etti.

Aynı zamanda Dr. İzzet Hemehan’ın eşi olan öğretim görevlisi Niştiman Hemehan, zanlıyı disiplinsiz hareketleri ve hakareti nedeniyle mahkemeye verdi.

Zanlı, bugün görülmesi kararlaştırılan ilk duruşma öncesinde önce Selahaddin Üniversitesi’ni, ardından da öğretmeninin evini bastı.

Zanlı yakalandı

Rûdaw’a konuşan Erbil Valisi Xoşnav, olaydan sonra kaçmak isteyen zanlının güvenlik görevlileri tarafından yakalandığını söyledi.

Erbil polisinden bir kaynak da zanlının Erbil-Kerkük yolu üzerindeki Kuştepe semtindeki Kani Bizre güvenlik noktasında yakalandığını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.