ENKS’li yetkiliden DSG Komutanı Mazlum Abdi’ye çağrı!

ENKS’li yetkiliden DSG Komutanı Mazlum Abdi’ye çağrı!

.

A+A-

ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Muhammed İsmail, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelil’in Roj Peşmergelerine yönelik hakaret ve suçlamalarına tepki gösterdi.

Muhammed İsmail, Aldar Xelil’in sözlerine ilişkin olarak, “Bu konuşma ve açıklama Kürt halkının çıkarlarına aykırıdır. Kürt milletine huzur getirecek her şeye karşıdır” ifadesini kullandı.

Muhammed İsmail ayrıca, Aldar Xelil’in bu sözleri için Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi’ye seslenerek, “Kürt diyaloğunun ilerlemesini istiyorsa bir garantör olarak bu tür kişileri susturması lazım. Çünkü bu onların ilk ve son saldırı ve konuşmaları değildir. Bu açıklamalar sürecin başarısız olmasına sebep olacaktır” dedi.

"Kürt halkının çıkarlarına aykırıdır"

“Aldar Xelil’in bu açıklamaları Kürt halkının çıkarlarına aykırıdır" diyen İsmail “Kürtlük adına, Kürtleri yakınlaştıracak her türlü şeye engel olmaya hazırım, denmektedir. Bu, bu anlama geliyor, başka da anlamı yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

Roj Peşmergelerinin Kürt halkının en mukaddes gücü olduğunu vurgulayan İsmail sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ulusal Birlik Partileri (PYNK) Heyeti Başkanı Aldar Xelil’in ENKS’ye karşı bu tür olumsuz açıklamalarda bulunması ilk değildir. ENKS ofisleri yakılmadan önce onların medyaları bu tur açıklamalarda bulunuyordu. Bugün de Roj Peşmergelerine saldırıyorlar. Oysa Roj Peşmergeleri Kürt halkının en mukaddes gücüdür. Roj Peşmergeleri, Suriye krizinde en temiz kalmış, Suriye genelinde Kürt milletinin kaynakları ile Kürt sorununu savunan bir siyasi güçtür.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.