ENKS’den SMDK yönetimine tepki

ENKS’den SMDK yönetimine tepki

Suriye muhalefetinin çatı kuruluşu Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Nasır Hariri’nin Müzakere Yüksek Komitesi’nin ENKS’li üyesinin uzaklaştırılması talebine ENKS'den sert tepki geldi.

A+A-

Konuyla ilgili Kürdistan basınına açıklamada bulunan ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Muhammed İsmail, SMDK Başkanı Nasır Hariri’nin, ENKS’li Hewas Agit’in uzaklaştırılması ve yerine Abdullah Fehed’in getirilmesi için Müzakere Yüksek Komitesi’ne mektup yazdığını dile getirdi.

Muhammed İsmail, ENKS’nin Suriye muhalefetinin en temel bileşenlerinden biri olduğunu belirterek, SMDK Başkanı Nasır Hariri’nin talebinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. 

ENKS'li yetkili konuyla ilgili rahatsızlıklarını ilettiklerini dile getirerek, “SMDK Başkanı Nasır Hariri’ye mesajımızı ilettik ve bundan duyduğumuz rahatsızlığı dile getrdik. Ayrıca Müzakere Yüksek Komitesi’yle video-konferans yoluyla bir toplantı gerçekleştirdik ve burada da rahatsız olduğumuzu vurguladık” sözlerine yer verdi.

Ayrıca açıklamasında “Sadece Suriye’deki taraflara değil ilgili uluslararası taraflara da konuya ilişkin endişelerimizi ilettik” diyen ENKS’li Muahmmed İsmail, “ABD, Nasır Hariri’ye de Müzakere Yüksek Komitesi’ne de ENKS’nin komitede yer alması ve Suriye’nin geleceğinde rolünün olması gerektiği mesajını güçlü br şekilde dillendiren bir mektup yolladı” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.