‘ENKS Kürt diyaloğunda kararlı’

‘ENKS Kürt diyaloğunda kararlı’

.

A+A-

Muhsin Tahir, ENKS’nin Rojava’daki Kürt diyaloğunda kararlı olduğunu söyledi. 

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Yerel Meclisler Başkanı Muhsin Tahir, ENKS ile Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) arasındaki diyaloğun yakında başlayacağını açıkladı.

K24’e konuşan Tahir, “ENKS ve Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye (KDP-S) olarak Suriye Kürdistanı'ndaki siyasi hareket ve Kürt halkının birliği için hazırız. Biz bu diyalog ve birlik için sabırsızlanıyoruz. Yakında diyaloğun yeniden başlayacağını ve bir sonuca varacağını umuyoruz" dedi.

Suriye’de demokrasinin yerleşmesi için kararlı olduklarını ifade eden Tahir, “Biz hem ENKS hem de KDP-S olarak siyasi hareketin birliğinin başarısına bağlıyız. Halkımızın hakları ve Suriye halkı için demokrasinin gerçekleştirilmesi konusunda kararlıyız” ifadelerini kullandı.

ENKS ile PYNK arasındaki diyalog, ABD, Kürdistan Bölgesi ve Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) desteğiyle Kasım 2019’da başlamıştı.

Rojava’da Kürt birliğinin oluşması için partiler arasında aşamalı olarak bazı görüşmeler gerçekleşti. Ancak müzakereler bir süre askıya alınmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.