’Engelli insan yok, insanların önüne konan engeller var’’

’Engelli insan yok, insanların önüne konan engeller var’’

Eberhard Schultz Vakfı’nın 2017 özel ödüllünü gazetemiz yazarlarından Hüseyin Şahin’in koordinatörlüğünü yaptığı ‘’Çeşitlilik Arz Eden İnsan Manzaraları’’ adlı kuruluş aldı.

A+A-

Berlin’de insan hakları ve toplum alanında katılımcılığı sağlamak amacıyla kurulan ve faaliyet gösteren Eberhard Schultz Vakfı’nın geleneksel ödülleri dağıttıldı. Vakfın 2017 özel ödüllünü ise Berlin’de engellilere yönelik çalışmalar yürüten ‘’Çeşitlilik Arz Eden İnsan Manzaraları’’ adlı kuruluş aldı. Dernek 5 bin euroluk ödülün de sahibi oldu.

Ödül törenine vakfın kurucularından Avukat Eberhard Schultz başta olmak üzere Almanya ve Berlin’de tanınılan bir çok sima bulundu. Farklı kökende ve farklı inançta engellilere yönelik meslek eğitimi, danışmanlık ve benzeri çalışmalar yürüten ‘’Çeşitlik Arz Eden İnsan Manzaraları adlı derneğin ödülünü Eberhard Schultz verdi. Schultz, jürinin ödülü doğru adrese verdiğini söyledi.

insan-manzaralari.2.jpg

Derneğin koordinatörü gazetemiz yazarlarından Hüseyin Şahin yapıyor. Hüseyin Şahin, ‘’Yaşadığımız şehirdeki engellilere yardım sunuyoruz. Belediye ve sosyal dairelerle ortak çalışıyoruz. Bize göre engelli insan yok. İnsanların önüne konan engeller var. Hedefimiz bu engelleri kaldırmak. Farklı yaş grubuna mensup yaklaşık 70 kişiye hizmet sunuyoruz’’ dedi.

Sayın Hüseyin Şahin ‘’kendinizi ve kuruluşunuzu okuyucularımıza tanıtırmısınız sorumuza verdiği yanıttı aşağıda okuyucularımızla paylaşıyoruz.

 

‘’Kuruluşumuzun ismi ‘Her kesimden İnsan Simaları’ Almancası Vielfältiges Menschenbild. Berlin’de üç senedir varız ve alanımızda iddialıyız. Bizler engelli insanlarla çalışıyoruz. Bizde yaş sınırı yoktur, tabir yerindeyse ''yediden, yetmişe'' hizmet vermekteyiz. Hizmet alanlarımız kısaca şöyledir: Grup çalışmaları, örneğin birlikte yemek pişirme, Tiyatro, müzik, spor yapma, Berlin içi ve dışı geziler gerçekleştirme gibi. Bunun dışında terapi, meslek, okul, yuva doktor, gibi kurum ve kişilere yönlendirme, refakat etme. Okul, iş ve meslek bulmalarına destek olma.  Boş zamanları değerlendirme, müze, sinama, panayır, çiftlik, tiyatro gibi yerlere gitme. Aile bireyleri ile sıkı diyalogta olma, danışmanlık yapma. Bunun dışında savaştan kaçıp, etkilenen, yaralanan sığınmacılara gerekli destekleri sunma. Bunun dışında ailelere yardım, kadın projesi, ailesiz buraya kapağı atmış 18 yaş grubu altı sığınmacı gençlere destek ve dil kursuları vs.

 

Kurumumuz bir çok dilden hizmet vermekte olup, uzman elemanlarla örneğin pedagog, sosyolog, eğitmen, pskologlarla çalışmaktayız.

 insan-manzaralari.3.jpg

Bu bağlamda yaptığımız işi özümsüyor ve severek yapıyoruz. 3 sene gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde Berlin genelinde bir yerlere vardık.  İsmimizde söz edilir oldu. Şu an bünyemizde çalışan 30’a aşkın kişi vardır. Bizlere vakıflar ve başka kurumlarca ÖDÜLLER veriliyor. Bakan ve milletvekilleri kurumumuza uğrayıp etkinliklerimize katılıp, engelli insanlarımızla birlikte utanmadan, çekinmeden soğan doğrayıp, karpuz kesip, oyun oynuyor, politika üzerine sohbet edebiliyorlar. Bizler işimizi severek yapıyor ve bu alanda iddalıyız. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde neden bize ödüller verildiği kendiliğinde ortaya çıkmaktadır.

 

Bizle kurum çalışanı ve engelli olarak Eberhart Schulz vakıf ödülüne layık görüldük ve bu nedenden dolayıda bizlere 10.10.2017 tarihinde bir plakat verildi, maddi dayanışmada bulunuldu. Basının ilgi odağıydık. Birçok tanınmış politik şahsiyetin yanısıra, bilim adamı, avukat, işveren, sanatçı ve uzmanlar bu ödül töreninde bulunup, dayanışamalarını bizlere sundular. Yolumuz açık, iyi ve oldukça hayırlı bir hizmet sunuyoruz. Bizler yani, kendimizde engelliler gibi temiz ve hesapsız kaldığımız müddetçe, bu KERVAN yürür....’’

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.