Duran Kalkan, Mersin saldırısını kınayanları hedef aldı

Duran Kalkan, Mersin saldırısını kınayanları hedef aldı

.

A+A-

PKK üst düzey yöneticisi Duran Kalkan, Mersin saldırısını kınayan çevrelere hitaben, “Gücün yetmiyorsa yapanlara dua et, karşı çıkma, kendi kendine konuşma, ukalalık yapma” sözlerini sarf etti.

Örgüte yakın Medya Haber televizyonuna konuşan PKK’nin üst düzey yöneticisi Duran Kalkan, Mersin’de polisevine yönelik saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Kendi kendine konuşma, ukalalık yapma’

Mersin saldırısını kınayan çevreleri de sert sözlerle hedef alan Kalkan, “Gücün yetiyorsa sen de öyle ol, gücün yetmiyorsa yapanlara dua et, karşı çıkma, kendi kendine konuşma, ukalalık yapma. Kimsenin ukalalık yapmaya hakkı yoktur” dedi.

Kalkan, “Konuşmak isteyen herkes doğru konuşmalı. Türk egemenleri gerçeği görmeli, neyi nasıl bitiriyorlar… Biraz yeniden değerlendirme yaparak, Mersin eyleminin kendileri için verdiği mesajı doğru anlarlar” diye konuştu.

‘İran Devrimi’ni kötülemek şahlık rejimini övmek yanlış’

Tahran’da Jina Emini’nin İran “ahlak polisi” tarafından gözaltında darp ederek katledilmesinin ardından başlayan gösterileri değerlendiren Duran Kalkan, “Bazıları bugünkü rejimi eleştirme, suçlama, kötüleme adı altında 11 Şubat 1979 Devrimi’ni kötüler ve adeta şahlık rejimini över duruma düşüyorlar. Bu yanlış. Biz o devrimi de yaşadık. İran şahlığının ne olduğunu da iyi biliyoruz. Böyle duruma düşmek bir yanılsama, saptırma oluyor” yorumunu yaptı.

“79 Devrimi bütün toplumun katıldığı büyük bir ittifak devrimiydi” diyen Kalkan, “O devrimin öncüsü yine kadınlardı. Doğuyu temsil ediyor İran; bütün özgürlükçü, demokratik, komünal toplumcu çıkışlar İran zemininde oldu. İran’ın böyle toplumsal bir geleneği var. Bu bakımdan o görüş sahipleri oryantalist bakıyorlar, geri görüyorlar İran’ı, Avrupa gözüyle bakıyorlar” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.