DSÖ’den Kovid-19 aşısının acil kullanımına onay!   

DSÖ’den Kovid-19 aşısının acil kullanımına onay!  

.

A+A-


Tüm dünyayı etkisi altına alan ve hayatı felç eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin olarak Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) önemli bir açıklama geldi.

DSÖ, ilaç şirketleri Pfizer ve BionTech’in ortak geliştirdiği yeni tip koronavirüs aşısının acil kullanımına onay verdiğini açıkladı.

DSÖ Genel Direktör Yardımcısı Dr. Mariangela Simao, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bu, Kovid-19 aşılarına küresel erişim sağlamaya yönelik çok olumlu bir adım” ifadesini kullandı.

Simao, salgını sona erdirmek için tüm ülkelerin kritik aşı tedarikinin sağlanmasının hayati önem taşıdığını belirterek, DSÖ ve ortaklarının güvenlik ve etkinlik standartlarına ulaşan diğer aşıları değerlendirmek için gece gündüz çalıştığını belirtti.

“Gelişmiş ülkeler aşıyı satın almak için sıraya girdi”

İlaç şirketleri Pfizer ve BionTech’in ürettiği aşının tedariki için ABD, Avrupa Birliği (AB), İngiltere, Kanada ve Japonya ile anlaşmalar yapılmıştı.

ABD, aşı adayının başarılı olması halinde 100 milyon doz aşı satın almak için 1.95 milyar dolar ödemeyi taahhüt ederken, AB aşıdan 300 milyon doz, İngiltere 40 milyon doz, Kanada 20 milyon doz, Japonya ise 120 milyon doz satın almak üzere ön sözleşmeler imzalamıştı.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.