DSÖ: Virüsün mutasyona uğraması sürecin normal parçası

DSÖ: Virüsün mutasyona uğraması sürecin normal parçası

.

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İngiltere’de ortaya çıkan ve endişelere sebep olan yeni tür koronavirüs hakkında önemli bir açıklama yaptı.

DSÖ Genel Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, İngiltere’de korona virüsünün yeni ve daha bulaşıcı bir türünün ortaya çıkması karşısında bunun "pandeminin normal seyrinin bir parçası olduğunu" belirtti.

Ghebreyesus, bu durumun yeni bir şey olmadığını vurgulayarak, virüslerin zamanla mutasyona uğradıklarını, bunun doğal ve beklenen bir durum olduğunu söyledi.

“Virüsün yeni türünün tespit edilmesinin olumlu bir yönü var”

Virüsün yayılmasının mümkün olan en kısa sürede baskılanması gerektiğini belirten Ghebreyesus, "Ne kadar yayılmasına izin verirsek, değişmek için o kadar fazla fırsat bulacaktır" ifadesini kullandı.

Öte yandan yetkililer, birçok ülkenin İngiltere’ye ve Güney Afrika’ya seyahat yasağı getirmesine neden olan virüsün mutasyona uğraması sonucu ortaya çıkan yeni türünün tespit edilmesinin olumlu bir yönü olduğunu belirtti.

Doğru dengeyi bulmaları gerektiğini dile getiren DSÖ acil durum yetkilisi Mike Ryan, “Şeffaflık ve kamuoyuna durumu doğru aktarmak çok önemli. Ancak bunun virüsün evriminin normal bir parçası olduğunu da kabul etmeliyiz” ifadesini kullandı.

İngiltere’den gelen verilere atıfta bulunan Ryan, Corona virüsünün bu yeni türünün insanları daha fazla hasta ettiğine ya da daha fazla kişinin ölümüne neden olduğuna dair bilgi olmadığını, bu konudaki tek bilginin virüsün yeni türünün daha bulaşıcı olması olduğunu söyledi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.