DSG: "Operasyonları durdurmak için bir şart sunulmadı"

DSG: "Operasyonları durdurmak için bir şart sunulmadı"

.

A+A-

 Türkiye'nin Rojava'ya yönelik yeni bir operasyon yapılacağı tartışılırken, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi süreç ile ilgili açıklamada bulundu. Abdi açıklamasında, Türkiye’nin, Rojava’ya yönelik operasyonları durdurma konusunda kendilerine herhangi bir şartın sunulmadığını ifade etti.

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, K24'e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik hava saldırıları ve olası kara operasyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Ankara, operasyonları durdurmak için bir koşul sunmadı"

Mazlum Abdi açıklamasında, Ankara’nın, operasyonları durdurması için herhangi bir koşul öne sürmediğini dile getirerek, ayrıca DSG Sözcüsü Aram Kına’nın sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirdi.

Rojava operasyonlarını değerlendiren Mazlum Abdi, çatışmaların bitmesini isteyen taraflarla müzakere ettiklerini belirtti.

Ayrıca açıklamasında, Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) 14 Kasım’da Kamışlo’da gerçekleştirmek istediği kongrenin engellenmesiyle ilgili bir soruya yanıt vererek, ENKS’ye kongreleri için izin verdiklerini ancak güvenlik nedeniyle Asayiş Güçleri’nin etkinliği takip etmesini önerdiklerini kaydetti.

Açıklamasının devamında ise söz konusu ENKS’nin bu öneriyi reddettiğini de vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.