Diyarbakır'dan Avrupa'ya direkt uçuş!

Diyarbakır'dan Avrupa'ya direkt uçuş!

Hava yolu şirketi SunExpress, Diyarbakır'dan, Almanya'nın Frankfurt, Düsseldorf ve Hannover kentlerine sefer koyacak. Seferler 19 Haziran'da başlıyor.

A+A-

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, SunExpress tarafından sunulacak hizmetin tanıtımı dolayısıyla bir otelde düzenlenen toplantıda, "Kenti dünyaya bağlayacak, Diyarbakır'ın ve bölgenin gelişmesine katkı sağlayacak bir gelişmeyi paylaşmanın heyecanını yaşıyorum. Diyarbakır, ülkenin değil dünyanın en önemli kültür, tarih, inanç ve medeniyet şehri." dedi.

Kenti, gerçek değerleriyle tanıtmanın, ülke ve dünya boyutunda bir tanıtım projesine konu yapmanın temel öncelikleri arasında bulunduğuna işaret eden Güzeloğlu, "Kentin hedefi, bugünün çok daha ötesi, iyisi, güzeli. Kent bunu hak ediyor. Kenti ulaşılabilir, erişebilir ve dünya ile entegre olabilir hale getirmek en önemli hedeflerimizden. Bu noktada başlayan çalışmalarımız çok önemli bir aşamada. Diyarbakır'ı Avrupa'ya, bir anlamda dünyaya bağlıyoruz." diye konuştu.

SunExpress'in Diyarbakır-Almanya seferlerinin, 19 Haziran'da başlayacağını, bunun sadece Diyarbakır'ı değil, komşu illeri de etkileyen çok önemli bir değişim ve kazanım olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, uçak seferleri ile ülkenin çok önemli bir coğrafyasının dünya ile buluşmasının sağlanacağını aktardı.


 

 

 


 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.