DİYARBAKIR TABİP ODASI: RİSK DEVAM EDİYOR!

DİYARBAKIR TABİP ODASI: RİSK DEVAM EDİYOR!

Normalleşme süreci ile birlikte Diyarbakır’daki vaka sayısı artıyor. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir, pandeminin başlangıcından bugüne kadar Diyarbakır’da hastanelerde takip edilen en yüksek hasta sayısına ulaşıldığını belirtti.

A+A-

Normalleşme süreci ile birlikte Diyarbakır’daki vaka sayısı artıyor.  Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir, pandeminin başlangıcından bugüne kadar Diyarbakır’da hastanelerde takip edilen en yüksek hasta sayısına ulaşıldığını belirterek, “Ekonomik kaygılardan kaynaklı çok hızlı bir geçiş yaşandı. Salgın devam ediyor, risk devam ediyor. Kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durmak gerekiyor. Dışarı çıkarken maske takmak, fiziksel mesafeye ve kişisel hijyene dikkat etmek gerekir” dedi.

 

Normalleşme süreci ile birlikte Diyarbakır’da vaka sayısı arttı. Ramazan Bayramı’ndan sonra 200 kişi hastanelerde, 300 kişiye yakın kişi de evlerinde izolasyon altında.  Dün Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde 8 kişinin, bugün ise Diyarbakır Çınar İlçesi’nin bir köyünde 13 kişinin testi pozitif çıktı. Yeni Normalleşme süreci ile birlikte kentteki vatandaşların rehavete kapıldığı gözlemlendi. Halk salgın yokmuş gibi davranmaya başladı. Diyarbakır’da normalleşme ile birlikte artan vaka sayıları ile ilgi gazetemize konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir ekonomik kaygılardan dolayı hızlı bir geçiş süreci olduğunu ifade ederek, vatandaşların rehavete kapılmadan, önlem almaları gerektiğini, dışarı çıkarken maske, eldiven ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini,  kalabalık ortamlarda bulunmamaları çağrısında bulundu.

“YETKİLİLER GÜNCEL VERİLERİ PAYLAŞILMIYOR”

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir, normalleşme ile birlikte artan vaka sayıları ile ilgili şunları söyledi:  Yetkililer tarafından güncel veriler paylaşılmadığı için Diyarbakır’daki güncel Covid vakası ve ölüm sayılarını tam olarak bilmemekteyiz. Ancak 11 Mayıs ile başlayan ‘Normalleşme’ sürecinin ve AVM’lerden lokantalara, kahvehanelere kadar tüm işyerlerin açıldığı önlemlerin gevşetildiği 1 Haziran itibariyle Diyarbakır’da da vakaların yeniden hızlıca arttığını gözlemliyoruz.  Son bir haftadır hasta sayısında ciddi artış olduğu ve Diyarbakır’da Covid-19 nedeni ile yatarak tedavi alan hastaların sayısı 200’ü geçmiş. Pandeminin başlangıcından bugüne kadar Diyarbakır’da hastanelerde takip edilen en yüksek hasta sayısına ulaşılmıştır” dedi.

‘NORMALLEŞME DEYİNCE İNSANLAR TAMAMEN ‘NORMALE’ DÖNDÜK SANIYORLAR’

Demir, “Özellikle normalleşme adımlarıyla birlikte durumun ciddiyetini ortaya koymayan  açıklamalardan sonra ne yazık ki toplum  üzerinde bir rehavet yarattı ve herkes  dışarı çıkmaya başladı. Normalleşme deyince insanlar tamamen normale döndük sanıyorlar ve bütün tedbirleri bırakıyorlar. Açıklamalar sonrası dışarıdaki kalabalıkları ve sosyal mesafeye uyulmadığını ve maske takılmadığı görüyoruz. Yeni normalleşmeye geçiş sürecinde halk sağlığını önceleyen ve bilimsel verilere göre yapılarak kademeli olarak yapılması gerekirken ekonomik kaygılardan kaynaklı çok hızlı bir geçiş oldu” diye kaydetti.

‘RİSK DEVAM EDİYOR! TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK GEREKİR’

Demir, artan vaka sayıları ile ilgili ‘risk devam ediyor’ çağrısında bulunarak tedbiri elden bırakmamak gerektiğini şu sözleri ile ifade etti; “Toplumda  hızlı bir şekilde artan hareketlilikle kalabalıklar oluşmaya, fiziksel mesafeleri oradan kaldırdığı, maskesiz toplu şekilde bir arada olacağı ortamlar oluşturdu ve bu da vakaların tekrar artmasına neden oldu. Dolayısıyla  salgın devam ediyor. Risk devam ediyor. Rehavete kapılmadan, tedbiri elden bırakmamak gerekir. Kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durmak gerekir. Dışarı çıkarken maske takmak, fiziksel mesafeye ve kişisel hijyene dikkat etmek gerekir” dedi.

Şehriban ELEFTOZ- DİYARBAKIR YENİGÜN

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.