Diyarbakır/ 2 köylü ölü bulundu

Diyarbakır/ 2 köylü ölü bulundu

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yarımlı köyünde 2 köylünün başlarından vurulmuş halde bulunduğu bildirildi.

A+A-

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yarımlı (Zengesor) köyünde, 2 köylü kafalarına kurşun sıkılarak ölü halde bulundu.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Remzi Güler (50) ve oğlu Mahmut Güler’in cesedi bulundu. Diyarbakır Valiliği, baba-oğulun PKK’lilerce öldürüldüğünü açıkladı.

Alınan bilgilere göre, Silvan’da ikamet eden Remzi Güler ve oğlu Mahmut, 10 gün önce Lice ilçesine bağlı Yalımlı köyü Leyhosor mezrasına gitti. Burada hayvancılıkla uğraştıkları belirtilen baba- oğuldan bir daha haber alınamadı. Aile bireyleri, kendi imkanlarıyla arama yaparken, bugün Remzi Güler ve oğlu Mahmut Güler’in cesedinin mezra yakınlarındaki Üçyol mevkiinde cesedi bulundu. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.

Yapılan incelemenin ardından Remzi Güler ve oğlu Mahmut’un cesetleri, önce Lice Devlet Hastanesi’ne, ardından da otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Valilikten açıklama Diyarbakır Valiliği, baba- oğulun ölü bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı. PKK’lilerce öldürüldüğü yönünde bilgilere ulaşıldığı belirtilen açıklamada “Maktullerin üzerinden çıkan nota istinaden baba ve oğlunun, PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca ateşli silahla öldürüldükleri yönünde bilgilere ulaşılmıştır. Lice Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince otopsi ve soruşturma işlemlerine devam edilmektedir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.