Deyr ez Zor'da DSG'ye saldırı

Deyr ez Zor'da DSG'ye saldırı

Bilinmeyen silahlı bir grubun Deyr ez Zor’da Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) bir saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

A+A-

DAİŞ’e karşı uluslararası koalisyon tarafından yapılan açıklamada, bugün Deyr ez Zor’da ana omurgasını Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) oluşturduğu DSG’ye yönelik bilinmeyen silahlı bir grup tarafından ağır toplarla saldırı gerçekleştirildiği bilgisi verildi. DSG’nin de saldırıya karşılık verdiği ifade edildi.

Koalisyon Koordinasyonu ve Koalisyon Destek İşbirliği Direktörü Felix Gedney, ortaklarına yönelik yapılan saldırılara karşılık vermenin tartışma konusu olamayacağını ifade ederek şunları söyledi: "Biz ve ortaklarımız, çok defa saldırılara maruz kaldık, kendimizi savunmak da tartışma konusu olmayacaktır. Bize ve ortaklarımıza yapılan her saldırıya karşılık verilecektir.”

Açıklamada, DSG’ye yönelik yapılan saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Açıklamanın sonunda, "DAİŞ bitene kadar koalisyon güçleri bölgedeki istikrarı sağlamaya devam edecektir” ifadesi yer aldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.