Dersim’de Seyit Rıza açıklamasına izin verilmedi

Dersim’de Seyit Rıza açıklamasına izin verilmedi

.

A+A-

Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edilişlerinin 84. yılında, Emek ve Demokrasi Platformu’nun Seyit Rıza Meydanı'nda yapmak istediği basın açıklamasına izin verilmedi.

Emek ve Demokrasi Platformu, Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edilmesinin 84. yılında Seyit Rıza Meydanı'nda bir basın açıklaması yapmak istedi. Ancak açıklamaya valilik kararıyla izin verilmedi.

‘ENGELLEME 38'İN DEVAMIDIR’

Anmaya platform bileşenlerinin yanı sıra HDP milletvekilleri Ebru Günay, Alican Önlü ve Tülay Hatimoğulları da katıldı. Alican Önlü, programın gerçekleştirilmesine izin verilmemesine tepki göstererek valiliğin yasaklama kararını eleştirdi. Önlü, açıklamanın Emek ve Demokrasi Platformu’yla birlikte yapılmak istendiğini ancak engellemeyle karşılaştıklarını belirterek, "Yapılan engellemeyi 38 katliamının devamı olarak niteliyoruz" dedi. 

 

Platformun basın açıklamasının engellenmesi üzerine HDP'li vekiller açıklama yaptı. 

‘BUGÜN DE CENAZELER ALINAMIYOR’

Önlü'nün ardından açıklama yapan HDP Sözcüsü Ebru Günay da hâlâ Seyit Rıza ve yol arkadaşlarının mezarlarının nerede olduğunun bilinmediğini belirterek, "Bugün de annelerimiz cenazelerini alamıyor. Seyit Rıza'nın mezarı olmayabilir ama gönlümüzde, mücadele alanlarımızda yaşıyor" diye konuştu. "Bu baskıyı, zulmü uygulayanların samimi olmadıklarını" söyleyen Günay, "Samimilerse mezar yerlerini söylesinler, arşivlerin tamamını açsınlar, Dersim'in kayıp kızlarının nerede olduğunu söylesinler. Anmamızın üzerindeki engellemeleri kaldırsınlar. Bu anmaya izin vermeyenler Alevi açılımında da samimi değildirler" diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.