Dersim’de korucu baskısı: Valilik basını hedef aldı

Dersim’de korucu baskısı: Valilik basını hedef aldı

.

A+A-

Pertek’te bulunan Yukarıyakabaşı Köyü’ne bağlı Ağaca mezrasında yaşayan Ali Kaplan ve ailesi, köy korucularının kendilerine baskı uyguladığını ve göçe zorladıklarını belirtti. Tunceli Valiliği, olayı yalanlayarak basını hedef aldı.

Tunceli Valiliği, Dersim’in Pertek ilçesinde bulunan Yukarıyakabaşı Köyü’ne bağlı Ağaca mezrasında yaşayan Ali Kaplan ve ailesinin, köy korucuları tarafından baskı uyguladığınının ve göçe zorlandıklarının basında yer alması ardından açıklama yaptı. Valilik göçe zorlanan ailenin beyanlarının gerçeği yansıtmadığını belirterek basını hedef aldı.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle: “Bazı basın ve yayın organlarında yer alan haberlere göre, Pertek ilçemize bağlı bir köyde ikamet eden bir vatandaşımızın bölgede görev yapan güvenlik korucuları tarafından göçe zorlandığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Göçe zorlandığını iddia eden vatandaşımız Hazine/Orman arazisi üzerine kaçak kalıcı yapı inşa etmiş ve bu durum hakkında kendi köylülerinin şikâyeti üzerine adli ve idari işlem başlatılmıştır. Söz konusu kaçak yapı hakkındaki işlemler, Pertek Kaymakamlığımız ve Pertek Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmektedir. Ayrıca basın ve sosyal medya yoluyla kahraman güvenlik korucularımıza suç isnadı yapılarak hukuksuzluğun (kaçak yapı, hakkı olmayan yere tecavüz) üzerini örtme gayretleri yakışır bir tutum değildir. İlgilinin basın ve medya üzerinden iddiaları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak yerine, basın ve sosyal medya yoluyla kamuoyunu yönlendirme gayretleri ise manidardır. Ayrıca İlimizde kahraman güvenlik korucularımızın bir kısmının da Alevi-Bektaşi inanca sahip olduğu unutulmamalıdır. Nüfusumuzun büyük çoğunluğunun Alevi-Bektaşi olduğu, hoşgörü kenti olan İlimizde, insanlarımızı inançlar üzerinden ayrıştırma niyetleri kasıt içermekte olup ilgililer hakkında gereği için suç duyurusunda bulunulacaktır.”


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.