Demirtaş, Tahliye Kararını Değerlendirdi: "İyi, Adil ve Hukuka uygun"

Demirtaş, Tahliye Kararını Değerlendirdi: "İyi, Adil ve Hukuka uygun"

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu yargılandığı ana davadan tahliye kararı verilmesine ilişkin, "İyi, adil ve hukuka uygun" değerlendirmesinde bulundu.

A+A-

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu yargılandığı ana davadan tahliye kararı verilmesine ilişkin, "İyi, adil ve hukuka uygun" değerlendirmesinde bulundu.

 

Selahattin Demirtaş'ın avukatları, mahkemenin tahliye kararının ardından Edirne F Tipi cezaevinde Demirtaş ile görüştü. 

 

Avukatlardan Arzu Kayaoğlu, tahliye kararıyla ilgili, "Selahattin bey bizim kadar heyecanlanmadı. O daha sakin karşıladı. Zaten mahkeme kararı SEGBİS'ten yüzüne okundu" dedi.

 

Tahliye kararının ardından Demirtaş'ın ilk yorumu da aktaran Kayaoğlu, "Adli yıl açılışında böyle bir kararın verilmiş olmasının iyi, adil ve hukuka uygun bir adli yıl olması için hayırlı olmasını diledi, hem mahkeme heyetine hem de bütün hukukçulara" diye konuştu.

 

Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olarak yargılandığı Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 11’inci duruşması, Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görüldü.

 

Demirtaş ve avukatlarının katılmadığı duruşmada, mahkeme oy birliğiyle Demirtaş’ın, “örgüt yöneticiliği”, "örgüt propagandası ", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik", "suç işlemeye tahrik", "suçu ve suçluyu övme" suçlarından yargılandığı ana davada savunmasını tamamladığı gerekçesiyle tahliyesine karar verdi.

 

Demirtaş davası hakkında daha önce hazırlanan ve dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM'ye gönderilen 31 fezlekenin toplamından oluşuyor.

 

Selahattin Demirtaş'ın avukatlarından Ramazan Demir, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Demirtaş'ın tutuklu olduğu dava için oy birliği ile tahliyesine karar verildiğini açıkladı. Demir, "Karar Demirtaş ve avukatların hazır olmadığı duruşmada verildi. Ancak Demirtaş hakkında kesinleşmiş 4 yıl 8 ay hapis cezası bulunduğundan şimdilik tahliye olamayacak" diye kaydetti.

 

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş da Twitter hesabından yaptığı açıklamada Demirtaş'ın 4 yıl 8 aylık cezası hakkında mahsup başvurusu yapılacağını söyledi. 

 

Demirtaş'ın 2 yıl 10 aydır cezaevinden olduğu için Yargıtay kararlarına göre son 1 yıllık denetimli serbestlik süresi içinde olduğunu söyleyen Beştaş, "Gecikmeden bırakılması gerekiyor" yorumunda bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.