Demirtaş Davası: İkinci duruşma 14 Şubat'ta

Demirtaş Davası: İkinci duruşma 14 Şubat'ta

Demirtaş davası'nda karar verildi. Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar verildi. 14 Şubat'ta gerçekleşecek ikinci oturuma Demirtaş'ın da katılmasına karar verildi.

A+A-

Edirne'de tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın , Ankara Sincan Cezaevi'nde yapılan duruşması sona erdi. Mahkemeye getirilmeyen ve SEGBİS'le duruşmaya katılmayı reddeden Demirtaş'ın davasında karar verildi. Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar verildi. 14 Şubat'ta gerçekleşecek ikinci oturuma ise Demirtaş'ın da katılmasına karar verildi.

Selahattin Demirtaş'ın twitter hesabından ise şöyle bir twit geldi: "Sözde yargıdan kaçıyorum diye tutuklandım, on üç aydır yargı benden kaçıyor. Bu suçları işleyenler yine bir gün yargı önünde hesap verecekler. Biz değil, Saray’ın önünde iki büklüm eğilenler tarihe utanç olarak geçecekler."

 

Demirtaş mahkemeye bir dilekçe iletti:

demirtas-dilekce.jpg

 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Sincan Cezaevi'nde görülecek duruşmasına katılmak için gece saatlerinde farklı kentlerden Ankara'ya doğru yola çıkan yurttaşların kente girişlerde durduruldu. Tüm engellemelere rağmen Sincan'a ulaşıldı.

 

Demirtaş'ı tutuklu yargılandığı davanın 399 gün sonra görülen ilk duruşmasında 1250 avukat savunuyor. Ayrıca tüm HDP milletvekilleri de Sincan'a geldi. Duruşmanın 20 kişilik bir salonda yapılmasına tepki gösterildi.

 

SEGBİS'i reddederek duruşmaya katılmayan Demirtaş'ın tutukluluğunun davamı istendi.

 

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Sonucu belirleyecek olan mahkemenin tavrı değil, toplumsal mücadeledir" değerlendirmesinde bulundu.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik de Demirtaş davasına dair bir mesaj yayınladı. Özçelik; "Sayın Selahattin Demirtaş ile tutsak tüm parlamenter,belediye başkanı ve siyasi mahkumlar serbest bırakılmalıdırlar" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.