CHP: Son uyarımızdır. OHAL'i kaldırmazsanız diğer partilerle sokaklara çıkacağız!

CHP: Son uyarımızdır. OHAL'i kaldırmazsanız diğer partilerle sokaklara çıkacağız!

CHP 81 ilde sokağa çıktı. İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "OHAL eğer kaldırılmazsa, bizim dışımızdaki bütün sol dünya ile ÖDP, EMEP, DİSK, KESK, HDP, Saadet Partisi ile birlikte toplumsal muhalefeti başlatacağız" dedi.

A+A-

CHP Genel Merkezinin, 81 ilde ‘OHAL’in kaldırılması ve Türkiye’nin yeniden demokrasiye dönerek normalleşmesi çağrısı üzerine, CHP İl Örgütü Şişhane Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması yaptı.

 
OHAL şartlarına değinen CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat: "Türkiye'de 12 Eylül'ü bile aratan bir faşist diktatörlükle karşı karşıya olduğumuz bir süreç yaşıyoruz. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin 81 ilde düzenlediği sadece bir basın toplantısı değildir. Bu son kez bir uyarıdır. Derhal 'Olağanüstü Hal'i kaldırınız. 'Olağanüstü Hal'i kaldırmadığınız taktirde siz olağanüstü işlerle ülkeyi yönetmeye kalkarsanız bunun karşılığı olarak milyonlarca insanın sokakta eylem yapacağımızı; sokakta birlikte mücadele edeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı. 


"OLAĞANÜSTÜ HAL'İ DERHAL KALDIRINIZ"

Açıklaması sırasında bir kez daha 'Olağanüstü Hal'i derhal kaldırınız' diyen Canpolat konuşmasını şöyle sürdürdü; Eğer kaldırılmazsa bizim dışımızdaki bütün sol dünya ile EMEP'i ÖDP'si, DİSK'i KESK'i ve HDP de dahil olmak üzere… Saadet Partisi. Toplumsal muhalefetin tamamı ile birlikte artık OHAL'i olagan hale getirenlere karşı toplumsal muhalefeti başlatacağız. Bu özellikle bilin. Bunun ilk örneği 15 Ocak 2018'de OHAL Formu düzenliyoruz. Genel Başkanımız da buna katılacak. Türkiye'de bütün yurttaşlarımızı davet ediyoruz. Ankara'da buluşmak üzere."

Meclis'e getirilen Suriye savaşı tezkeresine verdiği onaydan, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına 'Anayasa'ya aykırı ama evet diyeceğiz'e, Yenikapı mitingine dek demokrasi ve insan haklarında, etkili muhalefet sınavında sınıfta kalmış CHP'nin bu çağrısı'na yine tüm kesimlerden muhalefetin, Kürt siyasi partilerinin kapsamlı katılımıyla oluşturulabilecek bir muhalefet çizgisi inşa edip edemeyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

 

Bir OHAL açıklaması da Gül'den: Son olduğu kanaatindeyim

Öte yandan OHAL'in uzatılmasıyla ilgili olarak Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "OHAL'in son defa Meclis'e sevk edildiği kanaatindeyim. İnşallah son kez uzatılır." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.