Chomsky'den Afrin çağrısı: Türkiye'nin saldırısını önleyin!

Chomsky'den Afrin çağrısı: Türkiye'nin saldırısını önleyin!

Başta Noam Chomsky olmak üzere çok sayıda akademisyen ve aktivist uuslararası toplumu, Afrin'in güvenliğini garanti altına almaya ve Türkiye'nin saldırılarını önlemeye çağırdı

A+A-

Başta Noam Chomsky olmak üzere çok sayıda aydın, düşünür ve sanatçı Türkiye'nin olası Afrin operasyonuyla ilgili sert eleştiriler getiren bir açıklamaya imza attı. Açıklamada, Türkiye'nin tutumu kadar Rusya, İran ve ABD de Afrin halkının barış ve istikrarını tehdit eden bir tutum takındıkları gerekçesiyle eleştirildi.

The Region'un haberine göre, dünyaca ünlü düşünce insanı Noam Chomsky'nin aralarında bulunduğu akademisyen, insan hakları savunucular ve sanatçılar, Rusya, İran ve ABD liderlerini, Suriye sınırlarının egemenliğinin Türkiye tarafından ihlal edilmediğine ve Suriye'deki Afrin halkının barış içinde yaşamasına izin verildiği yönündeki politikaları gerekçesiyle eleştirdi.

'TÜRKİYE VE TÜRKİYE DESTEKLİ CİHATÇILAR TEHDİT EDİYOR'

Açıklamada, Afrin'in nufusunun ağırlıklı olarak Kürtlerden oluştuğu vurgulanarak, "Afrin çok az uluslararası yardımla, son 5 yılda çok sayıda Suriyeli mülteciyi geri kazanmıştır. Nüfusu 400 bin'e çıkan Afrin Türkiye destekli cihad grupları, El-Kaide ve Türkiye tarafından tehdit edilmektedir." denildi

'ERDOĞAN, ABD'NİN İŞİD'E KARŞI ORTAĞI YPG'YI TEHDİT ETTİ'

 Erdoğan'ın eleştirilerin hedefinde olduğu açıklamada, "Türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin IŞİD'e karşı askeri ortağı olan Kürtlere yani YPG'ye veya 'Halkın Koruma Birimlerine saldırmakla tehdit etti." ifadelerine yer verildi.

YPG'NİN DEMOKRASİ ISRARI GÖRÜLMÜYOR

Açıklamada, YPG'nin, IŞİD'den kurtardığı her şehirde yerel demokratik yönetim konseyleri kurma konusundaki uzun yıllara dayanan çabalarına rağmen Türkiye tarafından 'terörist' ithamıyla karşı karşıya kaldığı belirtildi.

ERDOĞAN SALDIRMAYA SÖZ VERDİ

Türkiye'nin Afrin sınırında muazzam bir askeri güç yığınağı yaptığının hatırlatıldığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürt kontrolündeki kantona tüm gücüyle saldıracağını. barış içinde bir cennet imha edeceğine ve bu tutumuyla binlerce insanın yüzyüze kalacağının sözünü verdi" ifadeleri kullanıldı.

AÇIK BİR SALDIRGANLIK EYLEMİ

Afrin Operasyonu'nun barışçıl ve demokratik olarak yönetilen bir bölgeye ve nüfusa karşı bariz bir saldırganlık eylemi olarak tanımlandığı açıklamada, Türkiye'nin Rusya, İran ve Suriye'nin onayı olmaksızın böyle bir saldırıyı gerçekleştiremediği belirtildi.                                                                       

KÜRT HALKININ ARKASINDA DURMAK AHLAKİ YÜKÜMLÜLÜK        

Kürt halkının YPG ve YPJ kadın güçlerine katılan binlerce genç erkeği ve kadının İŞID'le mücadele sırasında kaybettiği hatırlatılan açıklama, "ABD ve uluslararası toplumun şimdi Kürt halkının arkasında durmak için ahlaki bir yükümlülüğü var. ABD'li yetkilileri ve uluslararası toplumu, Afrin'in istikrarını ve güvenliğini garanti altına almaya ve Suriye sınırları ve Suriye sınırı boyunca Türkiye'nin saldırılarını önlemeye çağırıyoruz." ifadeleriyle noktalandı.

İMZACILARIN TAM LİSTESİ

Noam Chomsky- MIT Profesör 

Michael Walzer- Princeton Üniversitesi,

Charlotte Bunch- Rutgers Üniversitesi 

Todd Gitlin-Colombia Üniversitesi 

David Graeber-  Londra Ekonomi Okulu,

Nadje Al-Ali-SOAS Üniversitesi,

David Harvey- CUNY Gradutate Center

Hichael Hardt- Duke Üniversitesi 

Marina Sitrin- SUNY Binghamton

Bİll Fletcher- Eski TransAfrika Forum Başkanı 

David L. Phillps- Colombia Üniversitesi 

Joey Lawrance- Fotoğraf sanatçısı,yönetmen

Debbie Bookchin- Gazeteci ve yazar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.