Chomsky: Türkiye’nin Kürtlere harekatı savaş suçudur

Chomsky: Türkiye’nin Kürtlere harekatı savaş suçudur

Türkiye’nin Rojava’ya yönelik başlattığı harekatın uluslararası ölçekte protesto edilmesi gerektiğini tekrarlayan Noam Chomsky, Kürtlere yönelmiş girişimi savaş suçu olarak niteledi.

A+A-

Haber Merkezi- Türkiye’nin Rojava’ya yönelik başlattığı harekata karşı imza kampanyası başlatan düşünürler Noam Chomsky, Michael Löwy ve Janet Biehl bölgedeki özgürlükçü ve demokratik ortamın tehdit altında olduğuna vurgu yaptı.

‘GÜÇLÜ BİR ULUSLARARASI PROTESTO OLMALI’ 

Noam Chomsky “Türkiye’nin ağırlıklı olarak Kürt bölgelerine harekatı büyük bir savaş suçu. Önceki aşamalarda ciddi vahşet ve etnik temizlik vardı, şimdi de Trump’ın utanç verici ihanetinden sonra ‘uzunca olan bu ihanetler listesine bir yenisini eklercesine’ daha da genişledi. Rojava’daki mükemmel başarılar ciddi anlamda tehdit altında. Türkiye’nin de dahil olduğu, bu suç girişimine karşı güçlü bir uluslararası bir protesto olmalı” dedi.

21 ÜLKEDEN 200’DEN FAZLA AKADEMİSYEN ÇAĞRI YAPMIŞTI 

Harekatın başlamasının hemen ardından Meksika’dan Fransa’ya, Hindistan’dan İzlanda’ya 21 ülkeden 200’den fazla akademisyen, yazar, düşünür, onlarca grup, kurum ve kolektif, imza kampanyası başlatmıştı.

Rojava ile dayanışma mesajının da yer aldığı metne aralarında Noam Chomsky, David Harvey, Etienne Balibar, Vittorio Sergi gibi akademisyenler ile Janet Biehl ve Raul Zibechi gibi düşünürler de imza atmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.