Çavuşoğlu: Erdoğan, Macron’a mektup yazdı!

Çavuşoğlu: Erdoğan, Macron’a mektup yazdı!

.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yeni yıl dilekleri ve Fransa’yı hedef alan terör saldırılarından dolayı mektup yazdığı açıklandı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan Macron’a  yeni yıl dileklerini iletmek ve Fransa'yı hedef alan terör saldırılarının ardından taziyelerini sunmak için bir mektup gönderdi.

Çavuşoğlu, iki liderin karşılıklı ve olumlu bir mektup alışverişinde bulunduğunu belirtirken, Elysse Sarayı’ndan da söz konusu mektuplaşma ile ilgili açıklama geldi.

“Mektup Sevgili Tayyip diye başlıyordu”

Çavuşoğlu Erdoğan'ın mektubuna karşılık veren Macron'un gönderdiği mektup hakkında da açıklama yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mektup Sevgili Tayyip diye başlıyordu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron mektubunda, ilişkileri geliştirmek isteğini, Türkiye'ye atfettikleri önemi ve önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanımızla görüşmeyi de arzu ettiğini vurgulayan, güzel, pozitif, hatta bazı kısımlarında Türkçe ifadelerin bulunduğu bir mektup aldık. Cumhurbaşkanımıza takdim ettik. Cumhurbaşkanımız da 'Memnuniyetle görüşürüz' yanıtını verdi"

Elysee Sarayı, "Diyaloğa asla hayır demedik. Ancak somut jestlere ihtiyacımız var. Top Türk Cumhurbaşkanı’nda" mesajını verdi.

“Fransa ile Türkiye arasındaki gerginlikler”

Suriye ve Libya kriziyle gerilen Fransa ve Türkiye arasındaki ilişkiler, son 6 ayda, Doğu Akdeniz ve Karabağ sorunu da eklenince, iki ülke liderinden karşılıklı sert açıklamalar gelmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron geçtiğimiz yaz düzenlenen MED 7 zirvesinde , "Bizim sorunumuz Türk halkıyla değil, onun Cumhurbaşkanı ile. Böyle bir lider Türk halkına yakışmıyor" derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Macron, Fransa'nın başında bir beladır. Bir an evvel kurtulmalarını diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.