Brunson gerilimi...Pompeo ve Erdoğan'dan zıt ifadeler

Brunson gerilimi...Pompeo ve Erdoğan'dan zıt ifadeler

Pompeo Rahip Brunson'un önümüzdeki günlerde serbest bırakılacağını söyledi. Öte yandan Erdoğan, ABD İçişleri ve Adalet Bakanlarının Türkiye'deki malvarlıklarını donduracaklarını açıkladı.

A+A-

Pompeo: "Rahip Brunson'un önümüzdeki günlerde serbest bırakılacağını umuyorum"

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Washington ve Ankara arasında diplomatik krize sebep olan rahip Brunson ve diğer ABD vatandaşlarının önümüzdeki günlerde serbest bırakılacağını umduğunu söyledi.

Singapur'da düzenlenen 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin detaylarını basınla paylaşan Pompeo “Mevkidaşımla dün yapıcı bir görüşme gerçekleştirdim. Brunson’ın serbest bırakılmasının ve ABD’ye dönmesinin zamanının geçtiğini ve Türkiye’deki diğer tutukluların da serbest bırakılması gerektiğini söyledim” dedi.

Pompeo, “Türkiye ABD’nin her durumda birlikte çalışmak isteyeceği bir NATO müttefiki”ifadesini kullandı.

Erdoğan: ABD Adalet ve İçişleri bakanlarının malvarlıklarını donduracağız

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde Rahip Brunson krizinin ardından ABD'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün ABD'deki mal varlıklarını dondurma kararına karşı mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde yanıt vereceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dün akşama kadar sabrettik. Ben de bugün arkadaşlarıma talimatı veriyorum. ABD'nin Adalet ve İçişleri bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracağız." dedi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.