Bozdağ'dan ABD'ye 'güvenli hat' yanıtı: Operasyon devam edecek

Bozdağ'dan ABD'ye 'güvenli hat' yanıtı: Operasyon devam edecek

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'nin gündeme getirdiği 'güvenli hat' önerisine ilişkin olarak YPG ile ilişkilerin kesilmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

A Haber'de soruları yanıtlayan Bozdağ, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın tüm Suriye sınırını kapsayacak şekilde 30 kilometre derinliğinde bir 'güvenli hat' çekilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, şunları söyledi:

"Artık sözle vakit geçirme dönemi bitmiştir, icraatın zamanıdır. Bizimle bir dayanışma içine ABD girmek istiyorsa, bunun yolu basit. Silah vermeyi durduracak, verdiği silahları toplayacak ve PYD/YPG teröristlerine 'Türkiye'ye karşı mücadele etmeyin, bu işi bırakın ve siz Fırat'ın doğusuna çekilin' diyecek."

'ABD, TÜRKİYE İLE KARŞI KARŞIYA GELMEK İSTEMİYORSA…'

ABD yönetimi Türkiye ile karşı karşıya gelmeyi istemiyorsa ki istemiyor, biz de istemiyoruz Türkiye olarak, bunun yolu belli teröristlere verilen desteklerin kesilmesidir.

'ZEYİN DALI'NIN BİTMESİ SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GELİNCE'

Bozdağ, Terör örgütleri tamamen yok edilene kadar ve son terörist temizlenene kadar Zeytin Dalı Harekatı devam edecektir. Bitmesi ne zamandır, son teröristin etkisiz hale getirildiği andır."

170 İSME TEPKİ: BUNLAR BİLDİK TEPKİLER

Bozdağ, aralarında eski bakan, milletvekili, yazar, yönetmen, oyuncu, senarist, gazeteci, sivil toplum örgütü ve kadın kurumları temsilcilerinin bulunduğu 170’i aşkın ismin 'Savaşı durdurun' dediği mektuba ilişkin şunları söyledi:

"Bunlar hep bildik tipler. Terör örgütlerinin gönüllü şakşakçıları, gönüllü destekçileri. Barış kavramı altında terör örgütlerine, onların teröristlerinin çökertilmesine dönük başlayan harekatı, operasyonu zayıflatmak için kamuoyu oluşturuyorlar. Bunları bir kez daha milletimize şikayet ediyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.