BM ve UNICEF'ten Afrin çağrısı: Siviller ölüyor!

BM ve UNICEF'ten Afrin çağrısı: Siviller ölüyor!

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) Sözcüsü Ravina Shamdasani, “Afrin'den hava saldırıları ve kara saldırılarına bağlı olarak meydana gelen sivil ölümler ve yaralanmalarla ilgili son derece endişe verici haberler alıyoruz” dedi.

A+A-

Shamdasani, Efrin’de insani durumun kötüleştiğini belirterek, kentteki tek tam tıbbi teçhizatlı hastanenin yaralıların akınına uğradığını söyledi.

 

Sözcü Shamdasani, “Çatışmaların yaşandığı Afrin’de siviller öldürülme, yaralanma, kalkan olarak kullanılması gibi tehlikeler içinde” diye konuştu.

 

Efrin’de sivillerin tahliyesi için tarafları gerekli önlemleri almaya davet eden Shamdasani, “ Afrin’den ayrılmak isteyen sivillere izin verilmeli. Afrin’de kalan siviller de korunmalı” ifadelerini kullandı.

 

Shamdasani, kentte yaşanan su sıkıntısına da dikkat çekti.

 

Sözcü, “Kaynaklarının Türk tarafından yönetilen güçler tarafından kontrol edilmesi nedeniyle ciddi bir su sıkıntısı var” dedi.

 

UNICEF: Afrin’de çocuklar ölüyor

 

BM Çocuk Fonu (UNICEF) de Efrin'den gelen raporlar doğrultusunda bölgede başlayan çatışmalarda “düzinelerce çocuğun öldüğünü ve yaralandığını” açıkladı.

 

Kentte yaşanan su sıkıntısına da dikkat çeken UNICEF, görüştüğü uzmanlara sağlıksız içme suyu nedeniyle 250 bin kişinin hastalanma riski taşıdığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.