Batman'da Polis adliyede avukata kafa attı 

Batman'da Polis adliyede avukata kafa attı 

.

A+A-

Batman'da bir polis, adliyeden kaçmaya çalışan sanığı dövdü. Şiddete karşı çıkan avukata da kafa atan polis hakkında dava açıldı, Aydın'a tayin edildi.

Batman’da, hırsızlık suçuna karışmaktan gözaltına alınıp 14 Nisan’da mahkemeye çıkarılan İ.T. hakkında tutuklama kararı verildi. Duruşmanın ardından 'lavaboya gideceğini' söyleyen sanık kaçmaya çalıştı. Ancak polisler İ.T.’yi yakaladı.

HalkTV'den İsmail Saymaz'ın haberinde yer alan güvenlik kamerası görüntülerine göre polis M.G., iki polisin kolları arasındaki İ.T.’ye telsiz tuttuğu eliyle vurdu.

Daha sonra adliye koridoruna götürülen İ.T.’nin yumruklandığını gören Avukat Gülbahar Kaya, muameleye karşı çıktı. İddiaya göre M.G. kadın avukata "Sen kimsin! Uzaklaş buradan, çok gerginim" dedi. Bu diyaloğa tanık olan Avukat Orhan Alphan ise "Sakin ol, neden gerginsin" diye cevap verdi. M.G. "Anan erkek doğurmuş, vursana" dedi ve Avukat Alphan’a kafa attı. Saldırı anı güvenlik kameralarına da yansıdı. 

Polis M.G., Avukat Alphan’ın "erkeksen vursana" dediğini, küfrettiğini, elini boğazına doğru götürdüğünü savunarak "Refleks olarak kafamı ileri doğru ittim, yaralama kastım yoktu. Bu şahıs üzerime çullandı ve yumruk attı" dedi. 

M.G.’ye Batman 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kasten yaralama suçundan beş yıldan az olmamak kaydıyla hapis talebiyle dava açıldı. Polis M.G ise Aydın'a tayin edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.