Başkan Mesud Barzani, Putin'in Özel Temsilcisi ile Rojava’yı görüştü

Başkan Mesud Barzani, Putin'in Özel Temsilcisi ile Rojava’yı görüştü

.

A+A-

 Başkan Mesud Barzani, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu ve Afrika Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov ile bir araya geldi. Barzani ve Bogdanov, güncel bölgesel konuların yanı sıra Rojava’daki durumu da ele aldı.

Başkan Mesud Barzani, bugün başkent Erbil'in Pirmam ilçesinde Mikhail Bogdanov ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre Bogdanov görüşmede, Başkan Barzani’ye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un selamlarını iletti ayrıca Kürdistan Bölgesi'nin Irak ve Ortadoğu’daki önemli konumuna işaret etti.

Mikhail Bogdanov, Kürdistan Bölgesi'nin Irak'ta önemli bir role sahip olduğunu ve istikrarın temeli olduğunu da kaydetti.

İki taraf Irak'taki siyasi durum ve seçim sonrası süreci de değerlendirdi. Toplantıda ayrıca bölgenin istikrarına yönelik terör tehdidi ele alındı ve her iki taraf da terör saldırılarının ortadan kaldırılması konusunda mutabık kaldı.

Başkan Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşmede, Suriye ve Rojava konusu da gündeme geldi. Başkan Barzani, Rojava’da Kürt halkının geleceğine ilişkin görüş ve endişelerini konuk heyete iletti.

Görüşmenin sonunda Putin'in temsilcisi, Kürt halkı ile Rus halkı arasında devam eden tarihi ilişkilerin yanı sıra, Barzani ailesinin ilişkilerin gelişmesinde oynadığı rolü övdü ve ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin daha da ilerletilmesi yönündeki umudunu dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.