Başkan Barzani: Bu saldırılar Kürt halkının yüce değerlerini zedeleyemez

Başkan Barzani: Bu saldırılar Kürt halkının yüce değerlerini zedeleyemez

Başkan Barzani: Bu saldırılar Kürt halkının yüce değerlerini zedeleyemez

A+A-

Başkan Mesud Barzani, Bağdat’ta KDP binasına yönelik saldırı ve Kürdistan Bayrağı’nın yakılmasını sert bir diller kınayarak, “Bu tür saldırılar Kürt halkının yüce değerlerini zedeleyemez aksine bu takımın gericiliğini, ahlaksızlığını ve kültsüzlüğünü gün yüzüne çıkarıyor” dedi.

Heşdi Şabi taraftarlarının Irak’ın Başkenti Bağdat’da Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) binasına saldırırak Kürdistan Bayrağı’nı yakması tepkiye neden oldu.

Başkan Mesud Barzani, yaptığı yazılı açıklada, “Bir grup provakasyoncu tarafından KDP binasına saldırıldığı ve bu gayri hukuki eylemde kutsal Kürdistan bayrağına karşı hakaret edildiği bilgisini aldık” dedi.

Barzani, “Bu korkakça saldırıyı en sert biçimde kınıyor, bu tür alçakça saldırıların Kürt halkının yüce değerlerini zedelemeyemeyeceğini aksine bu takımın gericiliğini, ahlaksızlığını ve kültsüzlüğünü günyüzüne çıkardığını belirtmek istiyorum” dedi.

Bağdat hükümetinden gerekli önlemleri almasını beklediklerini belirten Başkan Barzani, “Aynı şekilde şunun altını çizmek isterim ki; KDP’ye saldıranlar ve Kürdistan halkının değerlerine karşı saygısızlık yapanlar er yada geç bunun bedelini ödeyeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Bugün sabah saatlerinde Irak’ın başkenti Bağdat’taki Karade semtinde KDP İl Teşkilatı binasına gelen bir grup Heşdi Şabi taraftarı, binaya saldırarak ateşe verdi.

Göstericiler binada bulunan Kürdistan Bayrağı’nı da yaktı. Olayın yaşandığı saatte çevrede bulunan güvenlik güçlerinin göstercilere müdahale etmemesi dikkat çekmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.