Başbakan Yıldırım,Efrin'e karadan girildiğini söyledi, YPG yalanlıyor!

Başbakan Yıldırım,Efrin'e karadan girildiğini söyledi, YPG yalanlıyor!

Başbakan Yıldırım, Türk askerinin saat 11.05'te Kilis'in Gülbaba mevkiinden Suriye'ye geçerek kara harekatını başlattığını duyurdu. Yıldırım, ÖSO'nun da TSK'yla birlikte Afrin'e girdiğini belirtti. YPG iddiaları reddetti.

A+A-

Türkiye'nin dün saat 16.00 sıralarında Afrin merkez ve ilçelerine düzenlendiği hava hakekatında biri çocuk 6 sivil hayatını kaybetmişti. Dün akşam ve gece saatlerinde iki kez hava bombardımanı yapan TSK, bu sabah kara harekatı başlattı. TSK harekata havadan da devam ediyor. 

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, bugün saat 11.05 itibariyle Afrin Bülbül'ün karşısında bulunan Kilis Gülbaba'dan Afrin'e girdiklerini söyledi.

YPG Afrin Sözcüsü Brusk Haseke ise Reuters'e verdiği röportajda, Türk ordusu ve ortaklarının Afrin'e karadan girmeye çalıştıklarını fakat çatışmalar sonrası geri çekildiklerini söyledi.

YPG Genel Sözcüsü Nuri Mahmûdî ise Türkiye'nin bütün kara saldırılarının yenilgiye uğratıldığını ve geri çekilmek zorunda kaldıklarını ifade etti.



Şiddetli çatışmaların yaşandığı Afrin'le ilgili gelişmeler şöyle: 

08.00
ANHA Ajansı, TSK'ye bağlı grupların Afrin'in Bilbile ilçesinin Baliya köyünden karadan yoğun bir saldırı başlattığını duyurdu. Ajansın haberine göre bölgede yoğun çatışmalar yaşanıyor.  

09.30
TSK, Afrin'in köylerine bir kez daha hava operasyonu düzenlendi. Türk savaş uçakları Bilbile ilçesine bağlı Topal tepesini bombaladı. Bilbile’den Ezaz’a kadar TSK ve bağlı grupların hareketliliğinin devam ettiği, yer yer çatışmaların yaşandığı da gelen bilgiler arasında. 

11.00
TSK, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada şöyle denildi: 

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 'Zeytin Dalı Harekâtı' 20 Ocak 2018 saat 17:00'de başlatılmıştır. 153 hedef ateş altına alınmış olup 'Zeytin Dalı Harekâtı' planlandığı şekilde devam etmektedir."

11.15-
ANHA Haber Ajansı, TSK'nin Raco bölgesinde sivilleri hedef aldığını duyurdu. Ajans, Roca’nın Edame köyüne gerçekleştirilen top saldırılarında bir kız çocuğunun ağır yaralandığını ve bölgeye top atışının devam ettiğini yazdı. Ajans, Bilal Hebeş Dağı ile Cenveliye köyüne de top saldırısı gerçekleştirdiğini de kaydetti.

11.25
Başbakan Yıldırım, İstanbul'da medya temsilcilerine 'Türk askerinin saat 11.05'te Kilis'in Gülbaba Mevkii'nden Suriye'ye geçerek kara harekatını başlattığını açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Buraya kadar kolay gelinmedi. Çok çetin mücadeleler verdik" dedi.

11.30
Afrin'e başlatılan operasyona sosyal medyadan büyük tepki var. Twitter kullanıcılarının saldırıda hayatını kaybeden 9 yaşındaki Yehya Ehmed Hemadê için #BabyKillerTurkey_Russia hasthagiyle başlattıkları protesto Trend Topic (TT) oldu. 

12.22
Doğan Haber Ajansı, TSK'nin  Afrin'e gerçekleştirdiği hava bombardımanına Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu olan 132'nci Hançer Filo'ya ait 12 adet F-16 savaş uçağının da katıldığı yazdı. DHA şu bilgilere yer verdi: 

TSK Afrin'e yönelik 'Zeytin Dalı' harekatını dün Adana'daki İncirlik Üssü ve Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan 72 savaş uçağıyla bombardıman yaparak başlattı. Hava saldırısına eş zamanlı olarak Kilis ve Hatay sınırlarından top atışlarıyla destek sağlandı. Hava saldırısına Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu olan 132'nci Hançer Filo'ya ait 12 adet F-16 savaş uçağının da katıldığı ortaya çıktı. 

12.42
DHA, son 20 dakikada Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde 8 savaş uçağının kalktığını duyurdu. 

12.49
Hatay Valiliği resmi sitesinden 'Zeytin Dalı Harekat'ı nedeniyle yurttaşlardan ev ve işyerlerine Türk bayrağı asmasını istedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.