Başbakan Barzani'den seçim açıklaması

Başbakan Barzani'den seçim açıklaması

Kürdistan Bölgesel Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, seçim tarihinin siyasi taraflarla görüştükten sonra netleşeceğini söyledi. Barzani, “Seçim tarihinin belirlenmesi konusunda bir engel yok” dedi.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Yüksek Seçim Kurulu, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Parlamento Başkanlık Divanı Kürdistan Bölgesi seçimleri belirlemek üzere bugün toplandı.

Toplantı ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Neçirvan Barzani toplantıda seçim kurulunun seçim hazırlıklarına ilişkin raporunu sunduğunu hükümet ve parlamento temsilcilerinin ise bu konudaki hazırlıkların ele alındığını ifade etti.

Başbakan Neçirvan Barzani “Seçim tarihinin belirlemesi için herhangi bir engel bulunmuyor. Sadece bazı teknik sorunların giderilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Başbakan toplantının sonuçlarının siyasi taraflarla müzakere edilmesi ardından Kürdistan seçim tarihinin netlik kazanacağını sözlerine ekledi.

“Bağdat hükümeti Kürdistan maaşlarını gönderdi mi?” şeklindeki bir soruya Başbakan “Hayır Kürdistan Bölgesi’ne para gönderilmiş değil. Bağdat Erbil’deki Merkez Bankası şubelerine para yatırmış. Ancak bize veriler herhangi bir bütçe sözkonusu değil” şeklinde yanıtladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.