Başbakan Barzani: Kürdistan'ın önünde daha parlak bir ufuk var

Başbakan Barzani: Kürdistan'ın önünde daha parlak bir ufuk var

Başbakan Barzani, düzenlediği basın toplantısında, "Zor günler yavaş yavaş geçmek üzere, Kürdistan Bölgesi’nin önünde daha partlak bir ufuk var" dedi.

A+A-

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi Elektrik Bakanlığı’na bağlı bulunan Eğitim ve Geliştirme Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Sözlerine daha önce de Kürdistan Bölgesi’ne yardımlarda bulunan Japonya hükümeti ve Japonya ajansına JİCA'ya teşekkür ederek başlayan Başbakan Neçirvan Barzani, "Siyasi çekişmeler her zaman reform sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine engel oldu" dedi.

Referandum sonrası Kürdistan Bölgesi’ni yok olması için bile çalışıldığını, ancak halkın ve hükümetin direnişi sonucu Kürdistan Bölgesi ve Hükümetinin ayakta kalabildiğini ifade eden Başbakan, "Zor günler yavaş yavaş geçmek üzere, Kürdistan Bölgesi’nin önünde daha partlak bir ufuk var" dedi

Başbakan Barzani, Terörle mücadele konusunda Irak ile her türlü işbirliğe hazır olduklarını. Koalisyon güçlerinin da yardımlarını sürdürmesini ümit ettiklerini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.