Başbakan Barzani: Bağdat üzerine düşeni yapmalı

Başbakan Barzani: Bağdat üzerine düşeni yapmalı

Başbakan Neçirvan Barzani, Haydar Abadi ile gerçekleştirdikleri görüşmede, Erbil ile Bağdat arasında yaşanan tüm sorunların anayasal çözümü için tarafların üzerine düşeni yapması gerektiğine vurgu yapıldığını söyledi.

A+A-

Başbakan Neçirvan Barzani bugün Bağdat’ta Irak Başbakanı Haydar Abadi ile biraraya geldi. Görüşmede Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin de hazır bulundu.

 

Görüşmenin içeriğine ilişkin el-Iraqiye televizyonuna konuşan Neçirvan Barzani, “Toplantıda bir dizi konu ele aldık. Bunlardan bazıları Erbil ile Bağdat ilişkilerine bağlı konulardı. Erbil,Kerkük, Duhok-Musul ve Duhok-Şengal yollarının ulaşıma açılması konusunu sayın Başbakan ile görüştük” dedi.  

 

Barzani, “İkili ilişkilerde Erbil ile Bağdat arasında yaşanan tüm sorunların Irak Anayasası çerçevesinde çözümü için tarafların ellerinden gelen tüm çabayı sarfetmesi gerektiğine vurgu yaptık” ifadelerini kullandı.

 

Irak’ta kurulması beklenen yeni hükümete ilişkin sorulan bir soruya Başşbakan Barzani, “Bildiğiniz gibi Irak’ta seçimler yapıldı. Şimdi Federal Mahkemenin seçim sonuçlarını onaylamasını bekliyoruz. Görüşmede yeni hükümetin inşa edilmesi için acele darvanılması gerektiğine dikkat çektik” şeklinde konuştu.

 

Kürdistan Bölgesi hükümetinin yeni hükümet ve başbakan konusundaki tavrına ilişkin Barzani, “Doğrusu biz kimseyi veto etmiyoruz. Bunu burada da tekrqar dile getirdik. Bizim için önemli olan Irak halklarına hizemet edebilecek en büyük koalisyonla hükümetin kurulması. Bu koalisyon da halka hizmet, altyapı ve ekonomik canlanma konularına öncelik vermeli ve gençlere iş imkanı sağlamalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.