Barzani : Saygı gösterin

Barzani : Saygı gösterin

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, referandum ile Kürdistan halkının bağımsızlıktan yana olduğunu ortaya koyduğunu belirterek, tüm dünyadan bu iradeye saygı göstermesini istedi.

A+A-
 

 Bağımsızlık referandumu sonrası ilk kez açıklamalarda bulunan Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, referandum ile Kürdistan halkının bağımsızlıktan yana olduğunu ortaya koyduğunu belirterek, tüm dünyadan bu iradeye saygı göstermesini istedi.

Referandum ile sınırların çizilmesinin amaçlanmadığını vurgulayan Başkan Barzani, Bağdat ile diyaloga hazır olduklarını açıkladı.

Komşu ülkelerle iyi ilişkiler içinde olmak istediklerini belirten Başkan Barzani, tehdit diline son verilmesini istedi.

Başkan Barzani'nin açıklamalarının önemli bölümlerinden bazıları şöyle:

"Çabalarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu başarı ile bütün dünyaya Kürt halkının bağımsızlık talebini ilettiğiniz için Kürdistan halkına teşekkür ediyorum.

Tüm şehitlerimizin ruhları şad oldu.İraderimiz kırılmadı, ve bundan sonra yeni bir süreç başlamıştır.

Irak hükümeti 2005'te kabul edilen anayasayı işletmedi. Bundan dolayı Kürdistan halkı yeni bir yolu benimsedi ve 25 Eylül'de bağımsızlık istediğini gösterdi.

Biz yeni bir Irak'a olur dedik ama onlar eskinin anlayışını tekrar etti. Kürdistan halkının iradesine saygı gösterin. Büyük facialarla ortaya çıkan yollarda ısrar etme ve devam etme doğru değildir.  Referandum sınırların çizilmesi için değildir. Sayın Haydar Abadi ve diğer Iraklı yetkililere sesleniyorum, biz diyaloga hazırız.

Biz komşularımızla hiç bir sorun yaşamak istemiyoruz. Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çüzümüne yardımcı olmalarını istiyoruz. Kimyasal saldırılarla halkımız vurulduğunda Türkiye ile İran'ın dostluklarını gördük.

Uluslararası topluma da sesleniyorum. Biz terörle savaşta en önde savaştık, milyoanlarca insana kucak açtık. Siyasi taraflara bu konuda siyasal çekişmeleri bir kenara bırakarak yurtseverlik bilinciyle referanduma yaklaşsınlar. Tüm gençlere de referandum sonuçları açıklandığında sevinçlerini medeni yollarla yaşasınlar.

Referandum bir suç değil ve uluslararası sözleşmelere aykırı değildir. Önümüzde parlak bir ufuk açılmıştır. Uluslararası koalisyonun bir parçası olarak DAİŞ'e karşı savaşacağız. Tehdidi bırakın, gelin dost iki komşu olalım.

Referandumu bayrama dönüştürdüğünüz için teşekkür ediyorum."

video

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.