Bağımsız adaylardan Güncel Gazetesi'ne ziyaret

Bağımsız adaylardan Güncel Gazetesi'ne ziyaret

Yurtsever Demokrat İttifak'ın bağımsız Diyarbakır adayları, bugün (12.03.2019) seçim çalışmaları kapsamında Güncel Gazetesini ziyaret etti.

A+A-

Yurtsever Demokrat İttifak, Diyarbakır'da da seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bugün Yurtsever Demokrat İttifak'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sait Aydoğmuş, Yenişehir Adayı Ramazan Kahramaner, Bağlar Adayı Hidayet Fidan ve Kayapınar Adayı Zeki Ekinci'den oluşan bir heyet Güncel Gazetesini ziyaret etti.

Güncel Gazetesi Haber Müdürü M. Zeki Özer tarafından ilgiyle karşılanan heyette yer alan Sait Aydoğmuş, 70li yıllarda çoğulcu bir biçimde doğan Kürt hareketinin günümüzde HDP ile tekçiliğe indirgendiğini ve  tekçiliğin de darbeleri doğurduğunu, şuan her iki tarafın da emirle yönetildiğini söyledi. Aydoğmuş şöyle devam etti: "Hem hendek hem kayyum bu şekilde yönetiliyor. Yerel yönetimlerin özerk olması, hizmetin şeffaf olması için kaçınılmazdır. Fakat bunu tam tersi şeklinde uyguladılar. Yerel yönetimleri tekçilige mahkum etmeyeceğiz. Bu yüzden bu sebeplerle yola çıktık."

Heyete eşlik eden PSK Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel ise şunları söyledi: "Kürt siyasetinin şiddet dışında yeni bir yola ihtiyacı var, bizim adımımız buna yöneliktir. Kazanmasak da duruşumuz ve yolumuz bu olacak. HDP'yi yeni yollar aramaya itecek yeni yollara ihtiyacı var. Bu bir başlangıç."

Konuşmaların ardından bağımsız adaylar, Güncel Gazetesi Haber Müdürü M.Zeki Özer'in sorularını yanıtladılar.

Özer ise Bağımsız adaylara başarı dileklerini iletti.

guncel2.jpgguncel3.jpgguncel4.jpgguncel5-001.jpgguncel6.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.