Aynaya bakıp artık kendimizi görme zamanıdır: FİLMi BAŞTAN SEYREDELİM

Aynaya bakıp artık kendimizi görme zamanıdır: FİLMi BAŞTAN SEYREDELİM

.

A+A-

Şeref Yalçın

Çeşme akarken testi doldurulur. Kimse kimsenin karakaşına karagözüne hayran değildir. Çıkarlar çakışınca yaklaşımlar olur. Ortadoğunun yeniden yapılanması bu esaslar üzerinde düşünülüyor. 

Fakat kimi Kürdler (YPG) buradaki değişimlere göre yapılanmadı ve hatta görevi uygun yapılanmaları engellemekmiş gibi baştan beri olumsuz tutum takındı. Esat rejimiyle hep dirsek temasında yürüdü .

Hala da Suriye Kürt’lerinin öz evlatları, ”Roj Peşmergeleri” kendi ana yurtlarına gelip ülkelerini savunmaktan alıkonulmaktadırlar. Bunlar iyi eğitilmiş, Güney’de kardeşleriyle birlikte özgür vatanlarını savunmak için kahramanca savaşıp şehitler verdiler. Bunlarla Hevlèr ve Duhok anlaşmaları yapıldı. Ülkeye gelip birlikte savaşacaklar diye... Önce PKK gellip yerleşti ve anlaşlaşmaya uymadılar. Daha  sonra PKK/PYD önlerini kesip gelemezsiniz dediler. Bu ülkenin kahraman evlatları engellenirken yabancılara yalvarıp boyun eğmek utanç vericidir bence! Bu soruya cevap verelim önce. Müritlikten ve grup çıkarlarından kurtulamak lazımdır. Ülkemiz ve milletimizin çıkarlarınına öncelikli verelim diyorum. 

Kendimizi, kendi ellerimizle ne hale sokmuşuz. ”Kendin ettin, kendin buldun” diyorlar ya!Kürdler kendi kendilerine böyle düşman olduktan sonra, hiç kimseye, ABD den de asla şikayetçi olmamalıyız. Kendimiz birlik olmadıktan sonra başkaları mecbur değildir bizim için cefa çekip kanını dökmeye. Şimdi  ABD “Bunlar adam olmaz, ne halleri varsa görsünler“ dese yeridir! Önce biz kendi içimizde sorgulama yapıp, temizlenmeliyiz. Sonra başkasından beklentimiz olmalıdır diyorum. Herhalde bazı Kürd kesimleri, sonucun buralara gelmesini hesaplayarak davrandılar diyorum!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.