Amerika, Kürdistan Bölgesi ile ortaklığa bağlı kalacağız

Amerika, Kürdistan Bölgesi ile ortaklığa bağlı kalacağız

.

A+A-

Başkan Mesud Barzani ile görüşen üst düzey ABD heyeti, ABD’nin Kürdistan Bölgesi ile var olan ortaklığa bağlı kalacağını ifade etti.

Mesud Barzani, ABD Dışişleri Bakanlığı Kıdemli Danışmanı Bakanlık Danışmanı Derek Chollet, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk, Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood ve Savunma Bakan Yardımcısı Dana Stroll’den oluşan üst düzey ABD heyetiyle bir araya geldi.

Eski Irak Dışişleri Bakanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Üyesi Hoşyar Zebari, KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed ve Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizeyi’nin de yer aldığı görüşmede, ABD heyeti,  Başkan Biden’ın yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin’in özel selamlarını Mesud Barzani’ye iletti.

ABD heyeti, geçtiğimiz yıllarda ABD ile Kürdistan Bölgesi arasındaki işbirliğinden memnuniyet duyduklarını kaydederek, yeni ABD yönetiminin Irak ve bölge sorunlarını çok iyi bildiğini ifade etti.

Heyet, ABD’nin Kürdistan Bölgesi ve diğer müttefiklerle var olan ortaklığa bağlı kalacağını bildirdi.

Mesud Barzani ise 1990’lı yılların başından itibaren ABD’nin Kürdistan halkı için güvenli bölge oluşturulmasındaki büyük rolünden ve IŞİD’le mücadelede ABD’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak’a verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

 
Bölgesel gelişmelerin yanı sıra, Irak’taki siyasi süreç, erken genel seçimler,  Erbil-Bağdat ilişkileri ve Irak’ın istikrarı konuların ele alındığı görüşmede, IŞİD’le mücadele de gündeme geldi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.