Almanya'da protesto: İneklerini meclis bahçesinde otlattılar

Almanya'da protesto: İneklerini meclis bahçesinde otlattılar

.

A+A-

Almanya'nın başkenti Berlin'de çevre örgütü Greenpeace ve Kırsal Tarım İçin Çalışma Grubu (AbL), inek sürüsünü Federal Meclis binasının önündeki çimenlik alana getirerek ineklerin ahırlarda tutulmasını protesto etti.

112

whatsapp-image-2023-05-16-at-15-1nkg-jpg.webp

Göstericiler "İnekler merada" yazılı pankart açarak çevresi barikatlarla kapatılan meclisin önündeki çimenlik alana inek sürüsünü otlamaya bıraktı.

212

 

AA'nın aktardığına göre, Greenpeace'in kampanya sözcüsü Lasse van Aken, Berlin'in ortasında inekleri çimenlik alana salmanın garip gelebileceğini belirterek "Ancak ineğin doğal yaşam alanı meradır" dedi.

312

 

Van Aken, "Ne yazık ki Almanya'daki ineklerin çoğu yılın yüzde 70'inde ahırda kalıyor. İneğin meraya ait olduğuna dikkati çekmek istiyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

412

 

Van Aken, Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir'den ineklerin merada otlatılması için ülke çapında destek programı başlatmasını da talep etti.

512

 

Greenpeace Sözcüzü Van Aken, "Bu, iklim, biyoçeşitlilik ve inekler için iyi ama maliyeti yüksek. İşte bu nedenle çiftçilerin bunu karşılayabilmesi için hedefe uygun bir destek programı oluşturulması çağrısında bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

612

 

Schleswig Holstein eyaletinde çiftçilik yapan Matthias Stührwoldt da protestoyu 'olağanüstü bir eylem' olarak nitelendirdi.

712

 

Stührwoldt, "Benim ineklerim yaklaşık 4 haftadan beri merada ve sadece sağmak için içeriye alıyorum. Bunun ihmal edilmiş bir konu olduğunu düşünüyorum. Meradaki inek herkes için iyidir" dedi.

812

 

Bu eylemi duyduğunda "Oraya gitmem lazım" dediğini aktaran çiftçi, Federal Meclis (Reichstag) binasının önündeki çimenlik alanda inekler, olağanüstü bir resim" değerlendirmesinde bulundu.

912

 

Stührwoldt, ineklerin merada otlatılması için şimdiye kadar desteklenmediğini de aktardı.

1012

 

Çiftçi, konuya ilişkin açıklamasında, "Sürüler büyüdü, ahırlarda tutulmaya başlandı ve süt performansı arttı. Siyasetçiler ineğin meraya çıkmasını desteklemek için hiçbir şey yapmadı" diye konuştu.

1112

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.