Almanya: Müslim'i iade talebi, hukuk ilkelerine göre değerlendirilecek

Almanya: Müslim'i iade talebi, hukuk ilkelerine göre değerlendirilecek

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan kendilerine iletilen Salih Müslim'i iade talebinin Almanya Adalet Bakanlığı tarafından hukuk devleti ilkeleri uyarınca değerlendirileceğini söyledi.

A+A-

Son iki ayda Almanya'ya üçüncü ziyaretini gerçekleştiren Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Berlin'de Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile görüştü.

Çavuşoğlu'nun görüşmede Gabriel'den Çekya'da gözaltına alınıp serbest bırakılmasının ardından Almanya'nın başkenti Berlin'de Türkiye'nin Afrin'e yönelik sürdürdüğü askeri operasyona karşı gerçekleştirilen bir protestoya katılan Demokratik Birlik Partisi (PYD) eski Eş Genel Başkanı Salih Müslim'in Türkiye'ye iade edilmesi talebinde bulunduğu bildirildi.

Görüşme ardından gerçekleştirilen ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Alman bakan Gabriel, Salih Müslim'le ilgili Türkiye'den sözlü nota aldıklarını söyledi.

Gabriel, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan kendilerine iletilen iade talebinin Almanya Adalet Bakanlığı tarafından hukuk devleti ilkeleri uyarınca değerlendirileceğini söyledi.

Gabriel, bir soru üzerine Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının güvenlik durumu ve OHAL dikkate alınarak yapıldığını belirtti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Almanya ile bölgesel konulardaki işbirliklerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Biz birbirimizi rakip olarak görmüyoruz. Ama bizim bölgemizdeki sorunların çözümü konusunda da Almanya ile yakın işbirliği içinde çalışmamızda fayda var." diye konuştu.

Afrin'deki operasyonla ilgili de konuşan Çavuşoğlu, "Hiçbir sivil öldürülmedi, kara propaganda yapılıyor" dedi.

Çavuşoğlu, Almanya'nın Türkiye ile ilgili seyahat uyarısını gözden geçirmesinde fayda olduğunu da söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.