Aliyev ve Reisi, Tahran'daki saldırıyı görüştü!

Aliyev ve Reisi, Tahran'daki saldırıyı görüştü!

.

A+A-

İran'da Azerbaycan Büyükeçiliği'ne yönelik saldırı sonrası Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bir görüşme yaptığı açıklandı. Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan saldırı hakkında telefonda görüştü.

Tarafların telefonda yaptığı görüşmeye dair Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, Aliyev'i arayan Reisi, saldırıda hayatını kaybeden güvenlik amiri için taziyelerini iletti.

Açıklamada, Tahran Büyükelçiliğine yönelik terör eylemini şiddetle kınadığını ifade eden Aliyev, bu kanlı eylemin kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını ve suçluların cezalandırılmasını umduğunu kaydetti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı konuşmalarında, soruşturmanın şeffaf bir şekilde yürütülmesinin önemine değinirken, Büyükelçiliğin güvenlik görevlilerinden birinin, üzerine atladığı teröristi korkusuz ve çevik hareketleriyle silahsızlandırdığına dikkat çekti.

Öte yandan İbrahim Reisi ise, bu görüşmede, saldırının boyutlarının ilgili kurumlar tarafından soruşturulduğunu mevkidaşına ileterek, "İran ve Azerbaycan arasındaki dostane ve kardeşçe ilişkilerin kopmaz kültürel ve tarihi bağlara dayandığını" belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.