Afrin'e saldırılar 48. gününde

Afrin'e saldırılar 48. gününde

BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye geneli ‘ateşkes’ kararına rağmen Türkiye’nin ÖSO gruplarıyla beraber Afrin’e dönük saldırıları 48 gündür devam ediyor.

A+A-

TSK ve ÖSO gruplarının 20 Ocak’ta başlattıkları Afrin operasyonu 48’inci gününü geride bırakırken Afrin’in Raco ve Cinderes ilçelerindeki şiddetli çatışmalar sürüyor. Öte yandan YPG bir açıklama yayınlayarak Rusya’yı Afrin operasyonundaki sivil ölümlere ortak olmakla suçladı ve ölümleri durdurma açıklaması yaptı. 

Doğan Haber Ajansı’na göre Afrin’in kuzeybatısındaki Raco ve güneybatısındaki Cinderes ilçelerinde TSK-ÖSO güçleri ile YPG arasındaki çatışmalar sürüyor. Raco’da kontrolün TSK’ye geçtiği açıklanmıştı. DHA’nın haberine göre dün ise Raco merkezde bir binadaki YPG’li keskin nişancılar, havadan ve karadan ateş altına alındı. Yaklaşık 3 saat kadar karşılıklı olarak yoğun ateş sürerken, keskin nişancılar bazı ÖSO askerlerini hedef alarak vurdu, 2 ÖSO militanı ölürken TSK jetlerinin havadan binayı vurarak yıktığı bildirildi. 

YPG’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) IŞİD’e karşı operasyon düzenlenen bölgelerden Afrin’e gidişi ise sürüyor. Rudaw’ın haberine göre SDG’ye bağlı Ceyş el Suwar birlikleri de Afrin’e gitme kararı aldı. Rakka’da bulunan grubun sözcüsü Umer İdlibi, Afrin operasyonuna karşı “Kürt Cephesi, Demokratik el Şemal Taburları ve İdlib Askeri Meclisi ile birlikte” güçlerinin bir bölümünü bu bölgeye kaydıracaklarını söyledi.

Türkiye Genelkurmay Başkanlığı ise harekatın başlangıcından itibaren hayatını kaybeden YPG’li sayısının 3 bin 55’e çıktığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı verilerine göre Afrin’de şimdiye kadar TSK ve Jandarma’dan 42 asker ile ÖSO’dan 159 militan hayatını kaybetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.