Adıyaman ve Antep’te Bağımsızlık Referandumuna güçlü destek

Adıyaman ve Antep’te Bağımsızlık Referandumuna güçlü destek

Bağımsızlık Referandumunu Destekleme İnisiyatifi’nin Adıyaman ve Gaziantep’te yaptığı toplantılar canlı ve verimli geçti.

A+A-

Bağımsızlık Referandumunu Destekleme İnisiyatifi’nin 25 Eylül referandumuna destek amacıyla planladığı bölge etkinlikleri kapsamında Adıyaman ve Gaziantep’te yaptığı toplantılar canlı ve verimli geçti.

26.08.2017 tarihinde Adıyaman’da KESK’e ait bir salonda gerçekleşen toplantıya İnisiyatifi temsilen Siyasetçi Mahmut Kılınç, Hukukçu Şehmus Ülek, ÖSP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ile PSK Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel konuşmacı olarak katıldı.

Bağımsızlık Referandumu Destekleme İnisiyatifi’nin düzenlediği toplantıya başta KESK’e bağlı birçok sendika temsilcisi olmak üzere, HDP, DBP, EMEP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, ESP ve 78’ler Vakfı yetkilileri ve halktan kişiler katıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan İnisiyatif sözcülerinin her biri Bağımsızlık Referandumu sürecinin değişik boyutlarına ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

Konuşmacılardan Mahmut Kılınç, 25 Eylül Referandum kararına hangi süreçler sonucunda gelindiğine ve referandum kararının Türkiye ve İran ile ilgili boyutlarına değinirken; Bayram Bozyel, yaptığı konuşmasında bağımsızlık referandumunun meşruiyet dayanaklarını ve 25 Eylül’de çıkacak yüksek “evet” oy oranın önemine dikkat çekti.

Konuşmacılardan Sinan Çiftyürek ise İnisiyatif’in değişik siyasi parti ve STK ile yaptığı görüşmeler hakkında açıklamalarda bulunarak bağımsızlık referandumunun Irak’taki mevcut yönetimin izlediği politikalar sonucu olarak gündeme geldiğini dile getirdi.

Av. Şehmus Ülek konuşmasında ulusların kendi kaderlerini tayin hakkı (UKTH) ilkesinin uluslararası uygulamalarına ilişkin detaylı örneklerden yola çıkarak bu ilkenin Güney Kürdistan bakımından haklı ve meşru dayanaklarının altını çizdi.

Verilen kısa bir aradan sonra toplantının soru cevap bölümüne geçildi. Katılımcılar sürece ilişkin değişik sorular sorarak ve konuya ilişkin görüş ve öneride bulunarak toplantıya farklı bir dinamizm kattılar. Toplantının bu bölümü, katılımcıların sorduğu soru ve dile getirdikleri farklı görüşler, İnisiyatif adına toplantıya katılan konuşmacıların sorulara verdikleri detaylı ve açıklayıcı yanıtlarla oldukça canlı ve verimli geçti.

27 Eylül’de Antep’te ÖSP İl binasında gerçekleştirilen toplantıya ise konuşmacı olarak PSK Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Av. Şehmus Ülek ile ÖSP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek katıldı. Antep’te yapılan toplantı da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Özellikle de Batı Kürdistan’dan bölgeye göç etmek zorunda bırakılan Kürtlerin toplantıya gösterdiği katılım ve ilgi dikkat çekiciydi.

ENKS, PDK-S, Partiya Pêşveru ile PYDKS üst düzeyde toplantıya katılım gerçekleştirerek görüş ve önerilerde bulundular. Adıyaman’da olduğu gibi Antep’te de birçok SP ve STK sözcüsü toplantıya katılarak ilgi gösterdi.

Her iki toplantı oldukça coşkulu ve verimli bir şekilde sonuçlandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.