Acar: ’Güneyi toprağımız ve vatanımız olarak görüyoruz’

Acar: ’Güneyi toprağımız ve vatanımız olarak görüyoruz’

PAK Mardin Temsilcisi Bedran Acar: Orasını da toprağımız ve vatanımız olarak görüyoruz, kendimizi de oralı hissediyoruz.

A+A-

Mardin referandum Insiyatifi; PAK Mardin Temsilcisi Bedran Acar, PSK Mardin İl Başkanı Salih Demir, PDK-BAKUR Mardin Temsilcisi Mehmet Sait Ramazanoğlu, siyasetçi Kemal Yıldırım ve Gazeteci-Yazar Emin Karakulak'tan oluşan heyet HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Insiyatif  adına konuşan PAK Mardin Temsilcisi Bedran Acar, "Sıcak ve içten misafirperverliklerinden dolayı HÜDA PAR'lı dostlara teşekkür ediyorum. Ziyaretimizin sebebi, Güney Kürdistan'ın bağımsızlığı için yapılacak referandumla ilgili bir süredir çalışma var ve bu dünyadaki her bir Kürd'ü ilgilendiriyor. Biz de istiyoruz ki herkes kardeşlerine yardım etsin. Orasını da toprağımız ve vatanımız olarak görüyoruz, kendimizi de oralı hissediyoruz. Bundan dolayı bu çalışmanın hem dünyada hem vatanımızda güçlenmesini istiyoruz. Amacımız, oradaki halkımıza ve bağımsızlık için çalışma yapan siyasetçilerimize enerji vermektir." dedi.

HUDA-PAR temsilcisi Salih Kılınç ise "Her şeyden önce Kürdistan'daki bağımsızlık referandumundan çıkacak sonuca herkesin saygı göstermesi gerekir. Bağımsızlık referandumunda Kürtler kendi geleceklerine karar verecekler. Oradaki halk kendi kararını kendisi verecektir. Bağımsızlık girişimine bölgedeki bazı devletler ilk başta tepki gösterebilir, fakat kanaatimizce kaygılar yersizdir. Sorunlar diyalog kanallarıyla çözülebilir." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.