ABD’nin ardından Polonya da üç Rus diplomatı sınır dışı etti   

ABD’nin ardından Polonya da üç Rus diplomatı sınır dışı etti  

.

A+A-

ABD yönetimi, ülkede geçtiğimiz yıl yapılan başkanlık seçimlerine müdahale, siber saldırı ve Kırım’ın işgali gerekçeleriyle Rusya’ya yönelik uygulayacağı yeni yaptırımları açıklamış ve 10 Rus diplomatı sınır dışı etmişti. Aynı saatlerde, Polonya da üç Rus diplomatla ilgili aynı kararı verdi. 

ABD’nin Rusya’ya yaptırım kararı aldığı saatlerde Polonya Dışişleri Bakanlığı da Rusya'nın Varşova Büyükelçisi Siergiej Andriejew’i Bakanlığa çağırdı.

Görüşmede Varşova’daki elçilik binasında görev yapan üç Rus diplomatın diplomatik statü koşullarını ihlal ettiklerini ve Polonya aleyhine faaliyet yürüttüklerini belirten Polonyalı yetkililer, söz konusu üç diplomatı “istenmeyen kişi ilan” etti.

Diplomatların sınır dışı edilmesi kararına ilişkin açıklama yayınlayan Polonya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin bugün Rusya’ya yönelik almış olduğu kararlar konusunda ABD ile tam bir dayanışma içerisinde oldukları bildirildi.

Açıklamada, “Ortaklaşa alınan, üzerinde mutabık kalınan müttefik kararları, Rusya’nın dostane olmayan eylemlerine verilen en uygun tepkidir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.