ABD'den yeni Rojava açıklaması

ABD'den yeni Rojava açıklaması

.

A+A-

Türkiye'nin Rojava Kürdistanı'na yönelik olası operasyona ilişkin yeni bir açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye’nin Rojava’ya karşı düzenlemeyi planladığı olası askeri operasyonu hakkında Türkiye’ye atıfta bulunarak, PYD ie ateşkes hatlarının korunmasını beklediklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın toplantısında Türkiye’nin Rojava'ya karşı girişeceği olası operasyona dair önemli açıklamalar yaptı.

Bakanlık Sözcüsü Price; olası operasyona dair hem kamuoyuna hem de Türk makamlarına bu konudaki kaygılarını ilettiklerini belirtti.

Ateşkes hatlarının korunmasına yönelik dikkat çekilen açıklamada Ned Price, basın aracılığıyla verdiği mesajlarda, “Mevcut ateşkes hatlarının korunması önemli.” ifadelerini kullandı.

Türk basınsından yöneltilen, hattın tam olarak nereye düştüğü ve söz konusu ateşkesin kimlerin arasında yapıldığı sorusuna ise Price’den şu cevabı verdi:

“Pozisyonumuz uzun zamandır aynı. Ateşkes hatlarının korunmasını destekliyoruz ve olası herhangi bir müdahaleyi kınıyoruz. Önümde bir harita yok ama Türkiye’nin aynı zamanda 17 Ekim 2019 ABD Türkiye Ortak Açıklamasına ve bu açıklama çerçevesinde Rojava Bölgesi'ndeki  (Suriye’nin  Kuzeydoğusu) operasyonlarını durdurma taahhüdüne uymasını bekliyoruz.”

Açıklamasının devamında Türkiye’nin kaygılarına da değinen Sözcü Price, “Ekim 2019 tarihli ortak açıklamanın bir parçası olarak, Türkiye’nin kuzeydoğu Suriye’deki taarruz operasyonlarını durdurması gerektiğine inanıyoruz. Bu, önceki yönetimlerin de bu yönetimin de ortaya koyduğu bir noktadır.” diyerek sorulan soruları yanıtladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.