ABD start verdi: Sınır Güvenlik Gücü'nün eğitimine başlandı!

ABD start verdi: Sınır Güvenlik Gücü'nün eğitimine başlandı!

ABD'nin Suriye'de YPG’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’nden oluşturacağı sınır güvenlik gücünün eğitimine başlandı.Açıklamada "Profesyonel kontrol noktaları ve patlayıcı karşıtı operasyonlarla, sınır güvenliği sağlayacaklar” denildi.

A+A-

BSF: "Border Security Force"

 

Reuters’ın dün duyurduğu ABD’nin kuracağı sınır gücüne ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Buna göre; 30 bin kişilik güç Suriye’de, Suriye Demokratik Gücü'nün kontrol ettiği bölgenin sınırlarını koruyacak. Yani, kuzeyde Efrin’de Türkiye ve Kürdistan sınırına konuşlanacak; aynı zamanda ABD destekli Suriye Demokratik Gücü ile Rusya destekli Suriye ordusu arasında fiili sınır hattı olan Fırat Nehri boyunca görev yapacak. Söz konusu gücün adının ‘Sınır Güvenlik Gücü (Border Security Force – BSF)’ olacağı açıklandı. BSF 30 bin kişiden oluşacak. Bunun 15 bini YPG’nin öncülüğünü yaptığı Suriye Demokratik Güçleri’nden olacak. Ve bu sınır gücü Suriye Demokratik Güçleri komutası altında görev yapacak.

Türkiye, Rusya ve Suriye’nin tepki gösterdiği sınır gücünün kurulması için 230 kişinin eğitimine başlandığı ifade edildi. Ayrıca Koaliyon açıklamasında, “Yeni gücün temelinde esasında, IŞİD’e karşı faaliyetleri sona yaklaşan yaklaşık 15 bin Suriye Demokratik Gücü'nün  üyesinin, BSF’de yeni bir misyonla yeniden görevlendirilmesi yatıyor. Profesyonel kontrol noktaları ve patlayıcı karşıtı operasyonlarla, sınır güvenliği sağlayacaklar” dendi. Açıklamada, Suriye Demokratik Gücü'nün Deyrül Zor’da IŞİD’in sıkıştığı ceplerdeki operasyonlarının sürdüğü de belirtildi.

 

“Kürtler ve Araplar, bölgelerine göre görev yapacak”

Afrin’den Deyrazor’a uzanan bölgede görev yapacak olan BSF’nin bileşimi hakkında da şu ifadeler kullanıldı: “Bireylerin evlerine yakın bölgelerde görev yapması için çalışmalar yapılıyor. Dolayısıyla, gücün etnik yapısı görev yaptıkları bölgelere bağlı olacak. Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerde daha fazla Kürt görev yapacak. Güneyde, Fırat Nehri Vadisi’nde ve Irak sınırı boyunca daha fazla Arap görev yapacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.