100'e yakın doktor daha istifa etti: Acil önlem çağrısı

100'e yakın doktor daha istifa etti: Acil önlem çağrısı

.

A+A-

Pandemiyle en ön safta mücadele eden ve salgınla birlikte çalışma koşulları daha ağırlaşan sağlık çalışanları arasında istifalar sürüyor.

Manisa Şehir Hastanesi başta olmak üzere hastanelerde görev yapan 100’e yakın doktor istifa etti. Hastanelerde doktor bulamayan hastalar, özele gitmek zorunda ve yaklaşık 500 TL ücret ödemeye mahkûm. Manisa Tabip Odası Başkanı Psikiyatri uzmanı Şahut Duran, “Doktorlar artık birer birer istifa ediyor. Hastalar mağdur acilen önlem alınmalı” diyerek çağrı yaptı.

HASTALARIN YÖNLENDİRİLDİĞİ ÖZEL HASTANELERDE MUAYENE ÜCRETİ 500 TL

Pandemiyle birlikte yükü artan ve ağır çalışma koşulları altında mücadele veren sağlık çalışanları arasında istifalar sürüyor. Cumhuriyet’in haberine göre 1.5 yıl içerisinde Manisa’da 15’i psikiyatr olmak üzere 100’e yakın doktor istifa etti. Doktorların istifası sonrası Manisa Şehir Hastanesi ve Merkez Efendi Hastaneleri’nde hekim sıkıntısı yaşandı. Devlet hastanelerinde doktor bulamayan hastalar bu kez özel hastanelere yönlendirildi. Muayene ücreti 500 TL’ye kadar çıkan ücretler ise yurttaşı zor durumda bıraktı.

MANİSA TABİP ODASI’NDAN ACİL ÖNLEM ÇAĞRISI

Yaşanan doktor sıkıntısına acil önlem alınması gerektiğini belirten Manisa Tabip Odası Başkanı Psikiyatri Uzmanı Şahut Duran, “Hastanelerde doktor sıkıntısı yaşanıyor. Yurttaş özel hastane ve kliniklere gitmek ve yüksek miktarda para ödemek zorunda bırakılıyor. Özellikle genel cerrah, gastroenteroloji ve endokrinoloji alanında sıkıntı var. Bakanlık acil önlem almalı. Yurttaş artık tedavilerini ertelemek istemiyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.