YPG'ye operasyona en şiddetli tepkiyi veren senatör Türkiye'ye geldi ancak...'

YPG'ye operasyona en şiddetli tepkiyi veren senatör Türkiye'ye geldi ancak...'

ABD'li beş senatör bir süre önce İzmir'deki NATO Karargahı'nı ziyaret ederek NATO Müttefik Kuvvetler Komutanı J.T. Thomson’dan istihbarat brifingi alırken, Ankara'yı pas geçmeleri tartışmaları da beraberinde getirdi.

A+A-

Haber Merkezi - Türkiye'nin Kuzey Suriye'de YPG'yi hedef alan askeri harekatı sırasında, AKP rejimine ağır eleştirilerde bulunan çok sayıda ABD'li senatör, Türkiye'ye karşı yaptırımların Temsilciler Meclisi'nde ve Senato'da onaylanmasına da ön ayak olurken, bu kez Türkiye ziyaretleri sırasında Ankara'yı es geçen ABD'li senatörler gündemde.

ABD'li beş senatör bir süre önce İzmir'deki NATO Karargahı'nı ziyaret ederek NATO Müttefik Kuvvetler Komutanı J.T. Thomson’dan istihbarat brifingi alırken, Ankara'yı pas geçmeleri tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Gazete Duvar yazarı Cansu Çamlıbel, "Amerikalı senatörlerin Ankara’yı by-pass ettikleri ziyaret" başlıklı, 25 Şubat tarihli yazısında, Kansas Senatörü Jerry Moran'ın liderliğindeki beş kişilik heyetin Ankara'ya uğramamasıyla ilgili, "Ya Erdoğan hükümetinden kimseyle temas etme ihtiyacı hissetmediler ya da Ankara’da kimse kendilerine randevu vermedi" ifadelerini kullandı.

Heyetin geçen hafta gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından ABD'ye döndüklerini kaydeden Çamlıbel, senatörlerin röportaj vermeye de yanaşmadıklarını, gazetecilerin yakınlarından dahi geçmelerini istemediklerini ifade etti. 

Heyetten Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio'nun, ziyaretle ilgili paylaşımında, 'Rusya’nın Avrupa’daki ‘habis’ faaliyetlerine karşılık verilebilmesi için Transatlantik İttifakı’nın her zamankinden daha fazla teyakkuzda olması gerekiyor' vurgusu yaptığına işaret eden Çamlıbel, yazısını şu ifadelerle sürdürdü:

"2016 Başkanlık seçiminin Cumhuriyetçi aday adaylarından biri olan Rubio, Türkiye’de YPG’nin Suriye’de yeraltı bir isyancı örgüte dönüşmekte olduğuna ilişkin sözleriyle gündeme gelmişti. ABD’li Kongre üyelerinden Ankara’nın pozisyonlarına yakın herhangi bir şey duymak genelde pek mümkün olmadığı için o dönem gazeteler Rubio’nun açıklamasının üzerine atlamıştı.

Halbuki aynı Rubio, geçtiğimiz Ekim ayında Amerikan askerlerine Suriye’nin kuzeydoğusundan çekilme talimatı vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Barış Pınarı' harekatını başlatmasının önünü açmasına en şiddetli tepkiyi veren Cumhuriyetçilerin başında geldi. Dahası, geçen ay Irak Parlamentosu ABD askeri varlığının ülkeden çıkartılması yönünde karar çıkartınca Rubio, 'Şu anda Kuzey Irak olarak bilinen Kürdistan’ın tamamen bağımsız olma zamanı gelmedi mi' diye bir Tweet atarak ortalığı karıştırdı. Rubio, 12 Aralık’ta ABD Senatosu’ndan geçen Ermeni soykırımı tasarısının da en kuvvetli destekçilerinden biriydi. Geçen sene ise Türkiye’ye Maduro’nun Venezuela’dan altın çalmasına yardım etmemesi çağrısında bulunmuştu."

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.