Yeşil Sol Parti seçim bürolarına saldırı

Yeşil Sol Parti seçim bürolarına saldırı

.

A+A-

Yeşil Sol Parti Bahçelievler ve Darıca ilçesinde bulunan seçim bürolarına ırkçı saldırı gerçekleşti. Yapılan açıklamada konuşan HDP Bahçelievler İlçe Eşbaşkanı Fatma Çatar, saldırının provokasyon amaçlı olduğunu söyledi.

 Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Partisi) Bahçelievler Hürriyet Mahallesi'nde bulunan seçim bürosuna Maltepe Spor taraftarları ırkçı saldırı gerçekleştirdi.

İl Özel İdaresi Stadında oynanan Maltepe spor ve Sarıyer Yeni Mahalle maçı öncesi Maltepe spor taraftar grubu 15'e yakın servis araçları ve konvoyu ile çevik kuvvet eşliğinde Bahçelievler Hürriyet Mahallesi seçim bürosu önünden geçip saldırdı.

Maçtan çıkan taraftarların 20 araçlı kortejle büronun önünde ırkçı ve cinsiyetçi küfürler edip içerde bulunan kişiyi dışarı çıkarmaya çalıştıkları belirtildi. Saldırganlar daha sonra seçim bürosuna sis bombaları ve meşalelerle saldırıda bulunduğu belirtildi.

Saldırının ardından basın açıklaması yapan Yeşil Sol Parti Bahçelievler İlçe Örgütü, seçim öncesi yıldırma politikalarına boyun eğmeyeceklerinin altını çizdi.

DARICA’DA SALDIRI

Öte yandan Kocaeli’nin Darıca ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan Yeşil Sol Parti seçim bürosuna da saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucu seçim bürosunun camları kırıldı.(MA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.