Yeni infaz düzenlemesiyle 100 bin hükümlü cezaevine dönmeyecek: Çocuk istismarı, cinsel saldırı, uyuşturucu…

Yeni infaz düzenlemesiyle 100 bin hükümlü cezaevine dönmeyecek: Çocuk istismarı, cinsel saldırı, uyuşturucu…

.

A+A-

Hukukçuların örtülü af diye eleştirdiği yeni infaz düzenlemesiyle, Covid 19 izniyle geçici tahliye edilen 100 bin hükümlünün cezaevine geri dönmemesinin önü açıldı, 21 bin hükümlüye ise açık cezaevi imkanı tanındı. Düzenleme kapsamında; cinayet, yaralama, cinsel saldırı, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık, hırsızlık, yağma, rüşvet, uyuşturucu gibi suçlar yer alıyor. Adalet Bakanı: “Bu bir af değil. Müracaat etmeyen hakkını kaybeder.”

Türkiye Gazetesi’nden Emrah Özcan’ın yeni infaz düzenlemesiyle ilgili detayları duyurduğu haberine göre, iki gün önce sona eren Covid 19 izni uygulamasıyla geçici tahliye edilen 100 bin kişinin cezaevine geri dönmeyecek. Kapsam dışında kalan 21 bin hükümlüye ise açık cezaevi hakkı tanınıyor.

Cinsel saldırı ve uyuşturucu suçları da kapsama alındı

Cinayet, yaralama, cinsel saldırı, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık, hırsızlık, yağma, rüşvet ve uyuşturucu gibi suçlar da düzenleme kapsamına dahil edilen suçlar arasında yer aldı.

2020’deki Covid 19 izni için kapsam dışında tutulan cinayet, uyuşturucu ve cinsel suçlardan hüküm giyenler de bu düzenlemeden faydalanabilirken devlete karşı suçlar ise kapsam dışında tutuldu.

Devletin güvenliğine, anayasal düzene, milli savunmaya, devlet sırlarına karşı suç işleyenler, silahlı örgüt, casusluk suçları ile Terörle Mücadele Kanunu gibi suçlamalardan hüküm giyenler bu düzenlemeden yararlanamayacak.

Adalet Bakanı: “Bu bir af değil. Müracaat etmeyen hakkını kaybeder”

Düzenlemeden yararlanmak için 15 Ağustos’a kadar başvuru yapılması gerekiyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç düzenlemeyle ilgili “Müracaat etmeyen hakkını kaybeder, direkt kapalı cezaevine girer. Bu bir af değil” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.