Türkiye’ye bağlı çeteler Heseke'nin suyunu kesti

Türkiye’ye bağlı çeteler Heseke'nin suyunu kesti

Hesekê'deki Su İdaresi, Türkiye'deki silahlı grupların Elok istasyonunun suyunu bir kez daha kesmesinin üzerinden 4 gün geçtiğini ve artık Hesekê'deki su kıtlığı sorununun daha da büyüdüğünü açıkladı.

A+A-

Rudaw'ın haberine göre, Elok istasyonunda suyun kesilmesi tüm Eziziye mahallesi için tehlikeli bir durum yaratıyor.

Su Otoritesi, Türkiye'nin su kesintisinin nedenlerinin henüz netleşmediğini belirterek, Türk kuvvetlerinin ve terör gruplarının teknik ekiplerin Elok istasyonuna ulaşmalarını engellediklerini belirtti.

Heseke'deki Su İdaresi Eşbaşkanı Nizal Mehmud da Hime ilçesinde 50 su kuyusu açıldığını ve bu kuyulardaki çalışmaların% 80'inin tamamlandığını ve çok yakında hizmete gireceğini söyledi.

Nizal Mahmud, eskiden teknik problemleri ve teçhizat eksikliği yaşadıklarını ancak artık gerekli donanıma sahip olduklarını ve yakın zamanda Heseklilere gerekli suyu sağlayacaklarını söyledi.

Heseke Su Kurumu Eşbaşkanı, geçici olarak ve yeni kuyular işletmeye alınana kadar Til Berak'tan su getireceklerini ve halka ücretsiz dağıtacaklarını açıkladı.

Elok istasyonu, Serê Kaniyê ilçesinin 10 km doğusunda, Heseke ve çevresinde ana su kaynağı olan 30 su kuyusundan oluşuyor.

Serê Kaniyê şehrinin Türk ordusu ve ülkeye bağlı silahlı grupların kontrolüne geçtiği Ekim 2019'dan bu yana, Batı Kürdistan'ın Hesekê kasabası ile çevre köy ve kasabalarda Elok istasyonundan su birkaç kez kesildi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.