Türkiye’den Doğu Akdeniz'de geri adım

Türkiye’den Doğu Akdeniz'de geri adım

Türkiye Doğu Akdeniz'de başlattığı doğalgaz arama çalışmalarını askıya aldı.

A+A-

Türkiye ve Yunanistan’ı karşı karşıya getiren doğalgaz arama faaliyetleri, geçen hafta her iki tarafın da egemenlik iddiası olan bölgelere yayılmış ve gerginlik artmıştı. Her iki tarafın da karşılıklı olarak savaş gemilerini konuşlandırmasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel devreye girmiş ve gerginliği düşürmeye çalışmıştı.

Türkiye, Doğu Akdeniz'de tartışmalı bölgede başlattığı doğalgaz arama çalışmalarını askıya aldı. AFP haber ajansı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın "Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzakerelerin devam ettiği sırada daha yapıcı bir tutum belirleyene dek biraz beklememiz gerektiğini söyledi." ifadelerini aktardı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Yunanistan ile son günlerde daha da artana gerilimle ilgili olarak "Yunanistan bizim önemli bir komşumuz. Atina ile görüşmeye hazırız." dedi.

Ankara geçen hafta Meis adası civarı için Navtex yayımlamış ve bu bölgeye çok sayıda savaş gemisi konuşlandırmıştı. Buna karşın Atina da aynı bölge için karşı Navtex yayımlamıştı. Gerginliğin artması üzerine devreye giren Almanya Başbakanı Merkel, Ankara ve Atina arasındaki tansiyonu düşürmeye çalıştı.

Türkiye, Kıbrıs adası etrafında bazı ülkelerin doğalgaz arama faaliyetleri konusunda da Güney Kıbrıs başta olmak üzere Avrupa Birliği ve Mısır ile İsrail gibi ülkelerle de anlaşmazlık yaşıyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.